Skip to Content
10e editie Reuzenloop knalt door de Lotto Arena, De Roma en over water

10e editie Reuzenloop knalt door de Lotto Arena, De Roma en over water

Persbericht 26/04/2022

De sympathiekste loop van 't stad bestaat 10 jaar. Het belooft een absolute feesteditie te worden op zaterdag 7 mei. De Borgerhoutse Reuzenloop gaat dwars door de Lotto Arena, De Roma en zelfs over water. Nieuw dit jaar is de start en aankomst op het buurtfeest KrugerKnal op het Krugerplein. Dat wordt een knalfeest met een luchtkastelenrace voor de kleinsten, muzikale programmatie en heerlijke lokale catering. Deelname is gratis en inschrijven kan via www.borgerhout.be/reuzenloop. Wie langer wil genieten kan het parcours ook wandelen.

Door de Lotto Arena en over water

District Borgerhout viert de 10e editie met 2 gloednieuwe, uitdagende parcours van 5 en 10 km. Wie voor het parcours Reus kiest blijft ‘downtown' Borgerhout en loopt 5 km door gebouwen als concertzaal De Roma, het prachtige districtshuis en langs de Borgerhoutse centers. Het parcours Reuzin is voor de ervaren loper én concertkenner en telt 10 km. Naast De Roma loop je ook nog door de Lotto Arena, Trix, SPRK, langs park Spoor Noord en Spoor Oost en zelfs over water.

Van start tot finish beleef je een toeristische trip door Borgerhout en omgeving. Geestige straatacts en originele muzikanten moedigen de loper aan tot aan de finish en maken deze loop anders dan andere sportevents. de 'Reuskens van Borgerhout' staan uiteraard klaar als ultieme supporters voor alle deelnemers.

Sympathieke Fun run

Districtsschepen voor sport, Mariam El Osri, vertelt:

"De Reuzenloop is een pure 'fun run', geen tijdsregistratie of rangschikking, maar genieten van al wat je onderweg ontdekt. We organiseren bewust een zo laagdrempelig mogelijk sportevenement. Gratis toegang, keuze om te wandelen, lopen of een mix van beide. Lopers starten in waves. Daardoor vertrekt iedereen verspreid en bengelt niemand achteraan. Geen winnaars of verliezers dus, tenzij bij onze fotowedstrijd. Wie onderweg creatieve of gekke foto’s schiet, maakt kans op 'reuzeprijzen'. Wie toch een centje kan missen, kan bij het afhalen van hun borstnummer een donatie afstaan aan de Borgerhoutse armoedeorganisatie Al Ikram. Dat sociale aspect vinden we belangrijk."

KrugerKnal met luchtkastelenrace

Dit jaar schittert het gezellige Krugerplein als nieuwe aankomst voor de loop. Bar Leon, Kras Borgerhout en Scum Studios staken handen uit de mouwen om er een feest voor groot en klein van te maken onder de naam KrugerKnal. Voor kinderen zal er een heuse luchtkastelenrace klaar staan. Van 13 uur tot 19 uur zorgen Dj Friskobar Soweto en Dj Ramos voor een zuiderse sfeer en aansluitend volgt er live muziek van Veston. Eten en drankjes in overvloed van Bar Leon, Mokkakapot, Scum Studios en frituur Tina.

Inschrijven

Info en inschrijven voor de Reuzenloop kan via www.borgerhout.be/reuzenloop. Ook de dag zelf kan je nog inschrijven voor tijdsloten waar nog plaats is. Enkel in het eerste tijdslot kan er gewandeld worden, maar dit is intussen volzet.


Steve Faes Sport & social media, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

Pers mag bijgevoegde beelden gebruiken met uitdrukkelijke vermelding copyright.

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout