#2kmsamenaantafel, waar inclusie en verbinding centraal staan.

#2kmsamenaantafel, waar inclusie en verbinding centraal staan.

Persuitnodiging 27/03/2024

Op zondagavond 31 maart wordt de Turnhoutsebaan omgetoverd tot één reusachtige tafel, waar Borgerhoutenaren maar ook sympathisanten van buiten ons district, een maaltijd en verhalen zullen delen. Het doel van 6000 deelnemers is bereikt en zelfs overschreden. Dit groots gebeuren brengt burgers samen over de verschillen heen om verbinding te creëren alsook het bevorderen van dialoog en sociale cohesie. Een twee kilometer lange, “ronde” tafel die symbool staat voor de diversiteit en de eenheid van district Borgerhout.

Pasen, iftar of gewoon gezellig samen aan tafel… iedereen is welkom en vult dit in vanuit de eigen beleving.

Het initiatief vindt plaats op zondag 31 maart om precies 20.14u en dat is geen toeval. Op deze dag valt Pasen samen met de ramadan. Het evenement begint bij zonsondergang, zodat mensen die vasten ook kunnen aansluiten. De sleutel tot een inclusieve samenleving ligt in het actief bevorderen van verbinding tussen alle bewoners. Door Borgerhoutenaren samen te brengen voor een iftar, een viering, of gewoon een maaltijd aan één lange tafel, kunnen we die verbinding, over de verschillen heen, versterken. We doen een gooi naar het Belgische record van de langste tafel in de aanwezigheid van een deurwaarder en notaris.

De organisatie voorziet om 19.00 uur tijd voor de pers, afspraak aan de ingang van De Roma (Turnhoutsebaan 286).

Programma:

  • 15.30 uur: briefing vrijwilligers districtshuis Borgerhout.
  • 16.00 uur: start opbouw langste tafel op de Turnhoutsebaan met bijna 100 vrijwilligers.
  • 19.00 uur: deelnemers zoeken hun plaats aan de hand van kleur zone en tafeltoewijzing die zij via mail hebben ontvangen.
  • 20.00 uur: aangeven van etenstijd door trommelaars en de Reuskens van Borgerhout.
  • 20.14 uur: samen eten.
  • 20.30 uur: rondgang deurwaarder en notaris voor recordpoging langste tafel van België.
  • 21.00 uur: optreden ’t Akkoord en Hommeles.
  • 21.45 uur: beiaardier speelt op de beiaard van het districtshuis van Borgerhout.
  • 22.30 uur: einde en start afbraak.

Partners:

#2kmsamenaantafel is een initiatief van het district Borgerhout in samenwerking met FMV vzw, winkeliersvereniging Boho 2140, Reuzen vzw, SAAMO en De Roma.

Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout
Robby Hermans Deskundige inspraak en participatie Borgerhout, District Borgerhout

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout