Boerenmarkt Borgerhout breekt uit tijdens Week van de Korte Keten

Boerenmarkt Borgerhout breekt uit tijdens Week van de Korte Keten

9/05/2023

Ook in 2023 organiseren de Vlaamse provincies en VLAM een Week van de Korte Keten van 13 tot en met 21 mei 2023, met als thema (H)eerlijk Dichtbij. Ook in Borgerhout kan je kraakvers en (h)eerlijk dichtbij winkelen, dankzij vzw Boerenverstand. Zij zorgen wekelijks voor bijzondere producten via hun Buurderij. Maar op 15 mei breken ze uit met een grote Boerenmarkt op het Vinçotteplein in hartje Borgerhout, met de steun van het district.

Korte keten, ook in Borgerhout

Duurzame en eerlijke producten van producenten dichtbij, daar hoef je niet voor op het platteland te wonen. Dankzij vzw Boerenverstand kan je wekelijks in de Buurderij terecht ​ in 't werkhuys in Borgerhout. Elke maandag is er een kleine markt of je bestelt alles lekker makkelijk via de Boeren & Buren app en haalt je producten af aan het gratis afhaalpunt.

Districtsschepen voor lokale economie, Mariam El Osri, vertelt :

"In tegenstelling tot wat mensen denken, is boodschappen doen via korte keten niet altijd duurder. De producenten krijgen een eerlijke prijs en de producten zijn kraakvers en hebben geen duizenden kilometers afgelegd. Je steunt er bovendien de lokale economie mee en alles verloopt via lokale partners en vrijwilligers. Ook als je in een stedelijk gebied als Borgerhout woont, heb je recht op gezonde voeding en producten waarvan je weet hoe ze zijn gemaakt en waar ze vandaan komen. Ik ben blij met het initiatief om een grotere boerenmarkt te organiseren in Borgerhout. Zo kunnen inwoners het aanbod leren kennen en proeven. Ik ben er zeker van dat het naar meer zal smaken."

Boerenmarkt breekt uit

Vzw Boerenverstand organiseert uitzonderlijk een grotere markt met losse verkoop op het Vinçotteplein 16.30 uur tot 19.00 uur. Je kan er mooi aanbod aan bijzondere marktkramers vinden zoals messenslijper Mowker, siropen en limonades van De Siroperie, vers desemrood van GROF, plantjes via Ecokot. Rico Lab zorgt als coöperatieve buurtwinkel voor eerlijke en gezonde voeding. Verwacht je aan lokaal geteelde en biologische groenten en fruit van producenten dichtbij. 't Werkhuys zorgt voor een warme sfeer met koffie en gebak. Paul Warmenbol brengt zijn biobieren 'Warmenbol' mee en een dj zorgt voor leuke plaatjes terwijl passanten langs de markt kuieren.

Caroline en Katrin van vzw Boerenverstand vertellen:

"Als de buurt deze grotere boerenmarkt kan smaken, willen we graag wekelijks naar het plein gaan met losse verkoop van boeren uit de buurt. Een grotere markt waar je op maandagavond je inkopen voor de week doet, waar je kan blijven plakken om iets te drinken en een streepje muziek voor de sfeer."
"De korte keten heeft het opnieuw moeilijker. Tijdens corona zocht iedereen de boer in de buurt, maar nu eisen het drukke leven en de hoge energieprijzen opnieuw hun tol. Vandaar willen we de kleine boer in en rond Antwerpen opnieuw centraal zetten in de weekmenu's van mensen. het aspergeseizoen is begonnen en ook de aardbeien uit volle grond zijn op hun best. Dat zijn al 2 extra redenen om langs te komen." 

Praktisch

Boerenmarkt Borgerhout:

Wekelijkse Buurderij:

  • Bestellen kan de hele week online tot zaterdagnacht 02 uur. Afhalen elke maandag in de Zegelstraat 13 op het binnenplein van 't Werkhuys tussen 16.30 uur en 19 uur. Of kom op datzelfde moment langs voor de aankoop ter plekke van verse producten.
  • Meer info: https://boerenenburen.be/nl/assemblies/7988

Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout
Robby Hermans Deskundige inspraak en participatie Borgerhout, District Borgerhout

 

 


 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout