Skip to Content
Borgerhoutenaar laat district verder groeien met groeistraten

Borgerhoutenaar laat district verder groeien met groeistraten

Persuitnodiging 20/04/2022

Op zaterdag 23 april 2022 slaan Borgerhoutenaren de handen in elkaar voor groenere en mooiere straten tijdens de 3de Groeidag van het district. Inwoners doen mee met verschillende acties, maar de opvallende nieuwkomer zijn de Groeistraten.

Schepen voor wijkoverleg, Mariam El Osri, legt uit:

"We zetten sterk in op aangename buurten met meer groen en water. Zo groeit Borgerhout mee met het klimaat. Daarom organiseert het district steeds in april en oktober de Groeidagen. Dat doen we in samenwerking met Klimplant vzw. Op deze dagen kunnen bewoners zelf een geveltuintje aanleggen, samen hun straat vergroenen of alles eens grondig poetsen. Als nieuwe schepen voor wijkoverleg ben ik onze bewoners dankbaar dat ze hun schouders hier mee onder zetten en Borgerhout steeds duurzamer laten groeien. "

Bij een Groeistraat slaan verschillende straatbewoners de handen in elkaar om samen zoveel mogelijk geveltuinen aan te leggen, straatbomen te adopteren en regentonnen te installeren. Het district staat hen bij met teelaarde, plantjes en ervaren helpers. Met VillaVip, een zorgwoning voor bewoners met een beperking, vond het district een nieuwe parter om ook Borgerhout extra muros te helpen vergroenen. ​

Sinds 2019 ondersteunt district Borgerhout via ‘Borgerbouwers’ inwoners met kleinschalige straatacties die zorgen voor meer groen, minder verharding en betere opvang van regenwater in Borgerhoutse straten. Via www.borgerhout.be/groen kan je alle mogelijkheden terugvinden.

District Borgerhout nodigt de pers van harte uit op zaterdag 23 april om 11.30 uur aan hun verdeelstand bij VillaVip: Lodewijk van Berckenlaan 361, 2140 Borgerhout. In het bijzijn van districtsschepen Mariam El Osri, Klimplant vzw en de bewoners van VillaVip zullen bestelde plantjes uitgedeeld worden. Vervolgens bezoeken we een Groeistraat in de Borsbeekstraat, 2140 Borgerhout, aan huisnummer 61. Daar zal de schepen de behaalde vergroeningsresultaten toelichten.

 

De pers kan na 23 april hier beelden terugvinden van de dag, maar niet van het persmoment.


Stephanie Sukandar Deskundige bewonersparticipatie, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout