Skip to Content
Borgerhoutse Groeistraten zijn een groeiend succes

Borgerhoutse Groeistraten zijn een groeiend succes

Persbericht 25/10/2022

Zaterdag 22 oktober was het weer Groeidag in Borgerhout. Relatief nieuw zijn de Groeistraten waarmee buren samen hun straat aanpakken en ontharden. Aan deze editie namen 17 Borgerhoutse straten deel. Dat is een nieuw record.

Klimaatbestending wonen

District Borgerhout zet in op aangename buurten met meer groen en water. Zo groeit Borgerhout mee met het klimaat. Daarom organiseert het district steeds in april en oktober de Groeidagen. Dat doen ze samen met Klimplant vzw. Op deze dagen kunnen bewoners zelf een geveltuintje aanleggen, samen hun straat vergroenen of alles eens grondig poetsen.

Bij een Groeistraat slaan verschillende straatbewoners de handen in elkaar om samen zoveel mogelijk geveltuinen aan te leggen, buurtbomen te adopteren, groenslingers en klimhulpen aan te vragen en regentonnen te installeren. Het district staat hen bij met teelaarde, plantjes en ervaren helpers.

Verbinding in de buurt

Districtsschepen voor wijkwerking, Mariam El Osri, vertelt enthousiast:

“Ik ben blij te merken dat de Groeidagen alleen maar groeien in populariteit. Niet alleen zorgen bewoners voor aangename en groene straten, ook vinden ze verbinding met elkaar. Zo kunnen bewoners ook na hun inspanningen een straatfeest organiseren met ondersteuning van het district. We lieten ook vlaggenlijnen maken zodat buren kunnen aankondigen dat ze een Straatfeest, een Speelstraat of een Groeistraat organiseren. Ook deelden we ecologische plantprikkers uit voor het buurtgroen. Zo weten andere bewoners dat buren de zorg op hen nemen voor een plantvak of buurtboom”. 

Sinds 2019 ondersteunt district Borgerhout via ‘Borgerbouwers’ inwoners met kleinschalige straatacties die zorgen voor meer groen, minder verharding en betere opvang van regenwater in Borgerhoutse straten. Als inwoner kan je dus ook doorheen het jaar en niet alleen op een Groeidag een actie aanvragen. Via deze link kan je alle mogelijkheden terugvinden of via www.borgerhout.be/borgerbouwers.

De pers mag alle foto's gebruiken mits uitdrukkelijke vermelding copyright @Wim Hadermann.


Nele Taminau Wijkcoördinator, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout