Skip to Content
Borgerhoutse jongeren geven oude mode een nieuw leven

Borgerhoutse jongeren geven oude mode een nieuw leven

Persbericht 30/08

Met het project Bor’Khiata, een samenvoeging van Borgerhout en Khiata (Arabisch voor naaister), zet Borgerhout in op jongeren die nieuwe vaardigheden willen leren. Tijdens tweewekelijkse sessies krijgen 16 tot 26-jarigen allerlei technieken en tips rond ‘slow fashion’.

Duurzame vaardigheden

Lamiae Chiguer, cultuurnetwerker Borgerhout, geeft uitleg:

“Deze generatie jongeren is al sterk bezig met duurzaamheid, upcyclen én individuele stijlen creëren. Upcycling in een vorm van recycleren waarbij een oud product wordt bewerkt tot één of meerdere nieuwe producten. Wij doen dit met kledij. Via deze sessies leren jongeren  verschillende borduur-, inkt- en verftechnieken, maar ook hoe ze kleding op maat kunnen verstellen. Zelfbeeld en kledij gaan nu eenmaal hand in hand. Kleren moeten hen passen, niet andersom. Iets wat je zelf op maat hebt gemaakt, past je beter en dat straal je uit. We hopen zo ook een alternatief te bieden voor de dominante fast fashionwereld zoals Shein, Primark enz… .”

Eigen kledij meebrengen naar de sessies mag zeker, maar er is ook een voorraad vintage kledij uit tweedehandswinkels om te transformeren. Enkele experten helpen daarbij, waaronder naaister Joanna Rossi van Atelier Rojo en Laura Vargas van Lauboratorium Studios. De deelnemende jongeren leren naast praktische vaardigheden ook heel wat bij over de mode-industrie.

Voor alle generaties

“Oudere generaties of al gevorderde jongeren zijn ook welkom om hun talenten en kennis door te geven. En daarnaast mogen de deelnemers zelf aangeven wat ze nog graag willen leren. We maken er telkens een gezellig, productief samenzijn van!”, aldus Lamiae.

Dit slow fashionproject gaat tweewekelijks door op donderdag tussen 18.30 en 21 uur in ’t Werkhuys, Zegelstraat 13 in Borgerhout. De reeks van dit najaar start op 15 september 2022. Kostprijs is 2 euro per sessie, inclusief koffie, thee en koekjes.

Meer info: www.borgerhout.be

Inschrijven via: https://www.instagram.com/borkhiata/ of mail: ​ lamiae.chiguer@antwerpen.be

Borgerhoutse jongeren geven oude mode een nieuw leven
Met het project Bor’Khiata – een samenvoeging van Borgerhout en Khiata (Arabisch voor naaister) – zet Borgerhout in op jongeren die nieuwe vaardigheden willen leren. Tijdens tweewekelijkse sessies krijgen 16 tot 26-jarigen allerlei technieken en tips rond ‘slow fashion’.
A-stad

Astrid Thoné Vrijetijdscoördinator, District Borgerhout
Aïssatou Cissé Districtsschepen voor cultuur, communicatie, mobiliteit, feestelijkheden en dierenwelzijn, District Borgerhout

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout