Skip to Content

Borgerhoutse primeur: Jongeren op stap met bewoners woonzorgcentra tijdens rolstoelwandeling voor senioren

Persuitnodiging 16/05/2022

 

Vanaf donderdag 19 mei kunnen Borgerhoutse senioren naar hartenlust op dagtrip met de gratis cultuur- en natuurwandelingen op maat die het district aanbiedt. Dit jaar zet de seniorenwerking het wandelseizoen op een bijzondere manier in gang. Met een toegankelijke rolstoelwandeling. Bewoners van het WZC Gitschotelhof en het WZC Borsbeekhof rollen onder begeleiding van vrijwilligers van de seniorenraad en leerlingen van het IMS Borgerhout naar Het Rivierenhof. Thema van de wandeling is ‘een schatkamer aan diversiteit’. Het park herbergt verschillende collectietuinen waar vele variëteiten van een bepaalde plantensoort zijn bijeen gebracht en levend erfgoed nog steeds floreert. Wie graag nog wil deelnemen kan inschrijven via senioren.borgerhout@antwerpen.be of bellen naar 03 338 17 43.

Districtsschepen voor senioren, Ben Van Duppen, vertelt:

"Onze gratis cultuur- en natuurwandelingen zijn al jaren een schot in de roos en ze breiden ieder jaar uit. Ik ben heel blij dat de leerlingen van het IMS op de Turnhoutsebaan willen helpen om ook de senioren uit onze woonzorgcentra ervan te laten genieten met deze rolstoelwandeling. Zo brengen we generaties samen."

De pers is van harte welkom op de eerste rolstoelwandeling voor senioren op donderdag 19 mei om 9.30 uur aan parking oost van het Rivierenhof ( Ruggeveldlaan). Schepen voor senioren Ben Van Duppen zal samen met de deelnemers, vrijwilligers én scholieren de wandeling in gang rollen.


Kamal El Morabit Seniorenconsulent, District Borgerhout
Ben Van Duppen Districtsschepen bevoegd voor senioren, armoedebestrijding, markten en foren, diversiteit en samenlevingsopbouw, begroting en buurt Krugerplein - Terloplein, District Borgerhout

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout