Borgerhoutse Reuzenloop gaat dwars door het Sportpaleis en lanceert ook prikkelarme funrun

Borgerhoutse Reuzenloop gaat dwars door het Sportpaleis en lanceert ook prikkelarme funrun

Persbericht 20/04/2023

Zondag 7 mei is een hoogdag voor de sportieve Antwerpenaar. De Borgerhoutse Reuzenloop pakt alweer uit met een verrassing van formaat: een passage door het Sportpaleis. Lopen of wandelen door concertgebouwen en danstempels, daar hoort ook heel wat muziek bij onderweg. Start en finish vinden plaats op het gezellige familiefestival KrugerKnal. De Reuzenloop heeft zijn naam van ‘feestelijke funrun’ dus allerminst gestolen. Deelnemen is helemaal gratis en belangrijker dan winnen, want dit loopevenement draait om plezier. Nieuw dit jaar is de ‘Rustige Reuzenloop’ voor mensen met een autismespectrumstoornis of voor wie hoogsensitief is. Voor de allerkleinsten is er opnieuw de kidsrun.

Concertzalen en tropische verrassingen in 2 parcours

District Borgerhout pakt elk jaar uit met nieuwe parcourselementen om de deelnemers jaarlijks te blijven verrassen. Vorig jaar waren er 2 gloednieuwe, uitdagende parcours van 5 en 10 km met o.a. de schoonste concertzaal van ons land, De Roma. Daar wordt nu ook de grootste concertzaal van ons land, het Sportpaleis, aan toegevoegd. Een verrassing van formaat. Ook danstempels La Gare 27 en de Pekfabrik komen bij op het lijstje. Wie voor het parcours ‘Reus’ kiest, blijft ‘downtown' Borgerhout en loopt 5 km door gebouwen als De Roma, het prachtige districtshuis, de Pekfabrik, sportcentrum Plantin Moretus, Rataplan en langs de Borgerhoutse centers.

Het parcours ‘Reuzin’ is voor de ervaren loper én concertkenner en telt 10 km. Naast Sportpaleis en De Roma loop je ook nog door Trix, SPRK, La Gare 27, Rataplan, Pekfabrik, langs park Spoor Noord en Spoor Oost en zelfs over water. Ligo (centrum voor basiseducatie) verrast de deelnemers van de 5 en 10 km met een heuse 'Tropical Party' op hun koer. Ook de Turnhoutsebaan rolt haar rode loper uit voor de deelnemers aan de Reuzenloop, ook daar wacht de deelnemers een exotische verrassing.

ASS en HSP

De overvloed aan prikkels tijdens zo’n funrun, is niet altijd aan iedereen besteed. In samenwerking met de Borgerhoutse organisatie ‘De Wereld van Rayaan’ kunnen mensen met autisme of hoogsensitieve personen deelnemen aan de 'Rustige Reuzenloop'. Er is een rustige Kidsrun en een rustige 5 km. Deze starten al vroeger op de dag, nog voor de drukte. Ook de finish is op een prikkelarme locatie. Bij de Reuzenloop is er normaal ook muziek en animatie op het parcours en in de gebouwen, maar tijdens de Rustige Reuzenloop is er geen luide muziek of verrassende animatie, enkel loopplezier.

Sympathiekste funrun van ‘t stad

Districtsschepen voor sport, Mariam El Osri, vertelt:

“De sympathiekste loop van ’t stad is er voor iedereen. Van start tot finish beleef je een toeristische trip door Borgerhout en Antwerpen-Noord. Verwacht je aan een gezellige en feestelijke sfeer, zonder prestatie- of tijdsdruk. Want de Reuzenloop is puur recreatief en draait om genieten van wat je onderweg ontdekt. We zoeken elk jaar ook naar manieren om inclusief en toegankelijker te zijn. Die lijn zetten we dit jaar gewoon verder met de Rustige Reuzenloop voor personen die hoogsensitief zijn of met ASS. En natuurlijk staan De 'Reuskens van Borgerhout' klaar als ultieme supporters voor alle deelnemers."

KrugerKnal met luchtkastelenrace

Het gezellig Krugerplein schittert opnieuw als start en aankomst voor de loop. Bar Leon, Kras Borgerhout, Kras Sport en Mobadara vzw steken de handen uit de mouwen om er een feest voor groot en klein van te maken onder de naam 'KrugerKnal'. Voor kinderen zal er een heuse luchtkastelenrace klaar staan. Van 13 uur tot 19 uur zorgen Dj Afro Disk en Dj Ramos voor een zuiderse sfeer en Club Member zorgt voor live muziek. Eten en drankjes in overvloed van Bar Leon, Pepper & Mint, Borgo Gelato en frituur Tina.

Inschrijven

Info en inschrijven voor de Reuzenloop kan via www.borgerhout.be/reuzenloop. Ook de dag zelf kan je nog inschrijven voor tijdsloten waar nog plaats is. Enkel in het eerste tijdslot kan er gewandeld worden.


Steve Faes Sport & social media, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

De pers mag onderstaande beelden vrij gebruiken mits uitdrukkelijke vermelding copyright.

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout