Skip to Content
Borgerhoutse scholieren trappen wereldbeker in gang

Borgerhoutse scholieren trappen wereldbeker in gang

Persuitnodiging

Op donderdag 12 mei bouwt district Borgerhout 8 stadiums in het Te Boelaarpark en zullen de Borgerhoutse scholen met hart en ziel strijden voor de titel van wereldkampioen. 395 leerlingen van 10 Borgerhoutse scholen spelen in meer dan 60 teams in hun eigen versie van de Wereldcup.

De achtste editie van het Borgerhoutse scholenvoetbaltornooi staat in het teken van het WK voetbal, dat eind november in Qatar van start gaat. Elk team vertegenwoordigt een land en strijdt onder de vlag van dat land. In de voormiddag worden de kwalificaties gespeeld, ’s namiddags vindt het eindtornooi voor de titel plaats. Futsal Topsport Antwerpen en Kras Sport leveren de scheidsrechters aan om de wedstrijden in goede banen leiden. Er is een beker voor de grote winnaar van de 'World Cup' en er zijn 2  fairplaybekers voor de meest sportieve ploegen. De prijsuitreiking wordt verwacht rond 14.45 uur.

Mariam El Osri, districtsschepen voor sport vertelt trots:

"Naar jaarlijkse traditie nemen verschillende scholen uit Borgerhout het tegen elkaar op in een scholentornooi. Naast het sportieve aspect streven we ​ hiermee ook naar verbinding en inclusie. Dit is een ideale gelegenheid voor scholieren om elkaar, op en naast het veld, te ontmoeten. Dat we in Borgerhout met gemengde ploegen spelen, kan ik alleen maar toejuichen!"

Ouders en voetballiefhebbers zijn meer dan welkom om hun kinderen of favoriete land aan te moedigen. Er zijn vlaggen voorzien van alle deelnemende landen om er een sfeervolle dag van te maken. Ook de pers is op donderdag 12 mei vanaf 9.30 uur welkom in het Te Boelaarpark in Borgerhout(inkom park op de hoek Gitschotellei – Karel De Preterlei).

World Cup scholentornooi:

  • Donderdag 12 mei 2022
  • Van 9.30 uur tot 14.30 uur – prijsuitreiking rond 14.45 uur
  • Te Boelaarpark, Borgerhout
  • Info: sportantenne.borgerhout@antwerpen.be of op het telefoonnummer 0470 21 07 08.

De ‘World Cup’ is een organisatie van sportantenne Borgerhout i.s.m. Kras Sport, Futsal Topsport Antwerpen en de Borgerhoutse scholen. De deelnemende scholen aan deze editie zijn de Franciscusschool, Het Talent, Zevensprong ’t Plantijntje, Mikado, Horizon, Esdoorn, Vlinderboom, Reuzenpoort en Mozaïek.


Dorien Deleu Vrijetijdsantenne, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout
World Cup scholen Borgerhout copyright district Borgerhout
World Cup scholen Borgerhout copyright district Borgerhout

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout