Carnavalsfoor zorgt voor reuzepret in Borgerhout tijdens de krokusvakantie

Carnavalsfoor zorgt voor reuzepret in Borgerhout tijdens de krokusvakantie

persbericht 31/01/2024

De jaarlijkse carnavalsfoor op de Karel De Preterlei in Borgerhout luidt de start van de krokusvakantie in op vrijdag 9 februari. De foor staat tot en met woensdag 14 februari. De kermis brengt niet alleen de traditionele kramen mee, maar ook een heus carnavalsprogramma met animatie en activiteiten voor buurtbewoners.

Districtsschepen voor markten en foren, Ben Van Duppen, vertelt:

"Na het succes van de eerste editie van vorig jaar, hebben we samen met de foorkramers en de handelaarsvereniging van de Gitschotellei het kermisprogramma nog kunnen uitbreiden. Helemaal op maat van de kinderen en gezinnen uit de buurt. Op de buurtdag krijgen bewoners exclusieve kortingen op alle attracties. En ik kijk uit naar de feestelijke opening op vrijdag met kindercarnaval en verrassing van een Reuzeke." ​

Districtsburgemeester, bevoegd voor middenstand en lokale economie, Mariam en Osri, besluit:

“Vorig jaar zijn we aan de slag gegaan met de wensen van bewoners. Dit jaar hebben we de volgende stap gezet en de 'handelaarsvereniging Gitschotellei' mee betrokken in het opmaken van het programma. Zo werkt iedereen samen aan deze buurtkermis.”

Programma:

Kindercarnaval met de Borgerhoutse Reuskens. Kom verkleed!

  • Vrijdag 9 februari van 16 uur ​ tot 18 uur

Kindercarnaval met Poefie de Clown:

  • Zondag 11 februari van 16 uur tot 19 uur

Prikkelarme namiddag:

  • Maandag 12 februari van 15 uur tot 19 uur

Buurtdag met kortingen op alle attracties:

  • Woensdag 14 februari

Praktisch:

Carnavalsfoor Borgerhout

Karel De Preterlei, 2140 Borgerhout

Van vrijdag 9 februari tot en met woensdag 14 februari

Alle info op: www.borgerhout.be

 

Pers mag onderstaande foto's gebruiken voor berichtgeving over de carnavalsfoor in Borgerhout.


Ben Van Duppen Districtsschepen bevoegd voor senioren, armoedebestrijding, markten en foren, diversiteit en samenlevingsopbouw, begroting en buurt Krugerplein - Terloplein, District Borgerhout
Robby Hermans Deskundige inspraak en participatie Borgerhout, District Borgerhout

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout