Skip to Content

De Ranststraat in Borgerhout wordt veiliger en groener

Werken starten 25 april

District Borgerhout start met de heraanleg van de Ranststraat. De herinrichting zorgt voor meer verkeersveiligheid en een mooiere straat. Vandaag, 25 april, starten de wegenwerken in de Ranststraat. Als het weer goed is, zullen de werken klaar zijn op 31 augustus 2022.

Heraanleg

Er komt een verkeersplateau om de snelheid af te remmen. Doordat de verkeerssituatie wijzigde aan het Jan Borluutplein, wordt de Ranststraat enkelrichting. Parkeren kan aan beide zijden van de straat. Er komen ook nieuwe fietsbeugels. De straat wordt groener door het gebruik van grasdals en nieuwe bomen De riolering in de Ranststraat wordt helemaal vernieuwd.  

Hinder

De aannemer start met het opbreken van de rijweg en het vernieuwen van de riolering. De voetpaden blijven zo lang mogelijk bereikbaar. Nadien beginnen de opbouwwerken waarbij er steeds aan 1 kant van de straat gewerkt wordt. De aannemer zorgt altijd voor een veilige doorgang voor voetgangers, in de straat en naar de voordeur van bewoners. Tijdens de werken mag er geen verkeer door de straat. De garages zijn niet toegankelijk.

De Ceresstraat wordt tijdelijk doodlopend en is tijdens deze periode enkel bereikbaar via de Florastraat. Er is een lokale omleiding voorzien. Ook voor fietsers geldt deze omleiding.

Door de werken kan de vuilniswagen niet in de straat rijden. Het district vraagt daarom om huisvuil aan te bieden op de bereikbare hoeken aan de Helmstraat of aan het Jan Borluutplein en buren die moeilijk te been zijn te helpen.

Minderhindervergunning

Eigenaars of huurders van een garage hebben recht op een minderhindervergunning. Dit is een tijdelijke vergunning waarmee je vrij mag parkeren in de buurt. Op www.parkereninantwerpen.be kan je daarvoor een aanvraagformulier invullen.

 

Meer informatie: www.borgerhout.be. Het goedgekeurd plan van de heraanleg kan je in bijlage vinden.

Goedgekeurd plan Ranststraat Borgerhout.pdf 605 KB
Ellen De Schutter Projectcoördinator publieke ruimte, District Borgerhout

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout