District Borgerhout en De Roma klinken samen op het nieuwe jaar en een bijzonder jubileum

District Borgerhout en De Roma klinken samen op het nieuwe jaar en een bijzonder jubileum

Persbericht 23/01/2023

Op woensdag 25 januari van 16 uur tot 20.30 uur klinkt district Borgerhout op het nieuwe jaar en vieren ze samen met De Roma hun 20 jarig bestaan. Het wordt een unieke Nieuwjaardrink en verjaardagsfeest met een kinderplaybackshow, de Borgerhoutse Reuskens, een nostalgische videomontage en huldiging van de Borgerhoutse dichter Ruth Lasters tijdens een exclusieve live radio-uitzending van ‘Radio Roma’.

Uniek verjaardagsprogramma én Nieuwjaarsdrink

Districtsburgemeester, Marij Preneel, vertelt:

“Twintig jaar geleden sloegen heel wat vrijwilligers de handen in mekaar om een vervallen zaal Roma, na jaren van leegstand, te renoveren en heropenen. Het begin van een fantastisch verhaal van samenwerking, engagement en vriendschap. Vandaag is De Roma een gevestigde waarde en één van dé trekpleisters in Borgerhout. Geen betere plek dus om samen te klinken op een sprankelend 2023 en nog vele mooie jaren voor De Roma. Iedere Borgerhoutenaar is van harte uitgenodigd op dit uniek en gratis feest.”

Aïssatou Cissé, districtsschepen voor cultuur, vult aan:

“Het district huldigt de Borgerhoutse dichter Ruth Lasters en ook de Reuskens zijn van de partij. De aftrap wordt gegeven door de jongste talenten uit Borgerhout tijdens een kinderplaybackshow en doorheen de avond krijg je een unieke en nostalgische inkijk in 20 jaar De Roma met een exclusieve live radioshow: ‘Radio Roma’ die tegelijk te volgen is op Radio Minerva. Elke bezoeker krijgt ook gratis soep, chocolademelk of een drank naar keuze aan de bar van De Roma.” 

Ook de pers is van harte welkom tijdens deze unieke viering.

Praktisch:

  • Woensdag 25 januari 2023, doorlopend van 16 uur tot 20.30 uur.  
  • Zaal De Roma: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout. 

Gratis programma:

  • 16.30 uur: Kinderplaybackshow op groot podium.
  • 18 uur: Borgerhoutse Reuskens eren vrijwilligers van De Roma. Videomontage 20 jaar De Roma.
  • 18.20 uur tot 20.20 uur: Radio Roma: live radio-uitzending met speciale gasten zoals Borgerhoutse dichter Ruth Lasters, vrijwilligers en memorabele figuren uit 20 jaar De Roma.
  • Doorlopend: 1 gratis consumptiebon voor soep, chocomelk of drank naar keuze.  

Meer info

Alle info over is te vinden op www.borgerhout.be

Tel: 03 338 17 77 
district.borgerhout@antwerpen.be


Aïssatou Cissé Districtsschepen voor cultuur, communicatie, mobiliteit, feestelijkheden en dierenwelzijn, District Borgerhout

De pers mag vrij gebruik maken van bijgevoegde beelden mits uitdrukkelijke vermelding copyright.

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout