Skip to Content
District Borgerhout en PSC Open Huis lanceren uniek ontmoetingsspel dat inwoners samenbrengt

District Borgerhout en PSC Open Huis lanceren uniek ontmoetingsspel dat inwoners samenbrengt

Persuitnodiging

District Borgerhout en PSC Open Huis vzw organiseren tussen 13 juni en 15 juli het ontmoetingsspel ‘Tot ziens in Borgerhout’. Het spel koppelt inwoners die elkaar in Borgerhout moeten vinden en daarmee een waardebon winnen om samen op stap te gaan. Districtsschepen Mariam El Osri drukt op 9 mei op de knop om de inschrijvingen op de website te lanceren. De inschrijvingen lopen tot 31 mei.

Mensen verenigen

PSC Open Huis is een Antwerpse armoedebestrijdingsorganisatie die ook eenzaamheid bij senioren aanpakt en jonge vluchtelingen ondersteunt. PSC Open Huis verenigt mensen en daar gaat het om in 'Tot ziens in Borgerhout'. Tussen 13 juni en 15 juli kunnen inwoners en frequente bezoekers deelnemen aan dit ontmoetingsspel in Borgerhout intra muros. De inschrijvingen starten op 9 mei. Mensen die zich niet online kunnen inschrijven, kunnen terecht in Bibliotheek Vrede, Dienstencentrum Den Drossaert, 't Werkhuys en bij Borgerbaan. Deelname aan het spel is volledig gratis en staat open voor alle leeftijden.

 Uniek ontmoetingsspel

Deelnemers geven bij inschrijving contactgegevens, een foto van zichzelf en drie plaatsen in Borgerhout waar ze vaak komen. Na afsluiting van de inschrijvingsperiode koppelt het spel twee mensen die elkaar niet kennen. Ze krijgen dan elkaars info in de brievenbus. Vanaf dan kunnen ze elkaar vinden. Iedereen die meedoet, krijgt ook een draagtas opgestuurd met het opschrift ‘Tot ziens in Borgerhout’. Zo kunnen deelnemers elkaar op straat herkennen.

Nieuwe vriendschappen

Wanneer de spelers elkaar vinden, kunnen ze samen een waardebon ophalen in ‘t Werkhuys of in De Roma in Borgerhout. De bon laat hen samen naar een voorstelling kijken of iets gaan eten. 

Op die manier creëert het spel op een vernieuwende en speelse manier volledig nieuwe vriendschappen”, legt Eric Joris, coördinator van PSC Open Huis, uit. "Je kan ook beslissen om niets samen te doen en dan krijg je een waardebon voor een koffie of thee in ‘t Werkhuys. Wie weet heb je daar alsnog een leuke ontmoeting of gesprek met een buurtbewoner."   

De pers is van harte welkom op 9 mei om 13 uur in het Districtshuis van Borgerhout, Moorkensplein 1, 2140 Borgerhout. Daar zullen schepen Mariam El Osri en de medewerkers van PSC Open Huis met een druk op de knop de inschrijvingen op www.totziensinborgerhout.be lanceren en verdere toelichting geven over het project. ​


Eric Joris Coördinator, PSC Open Huis
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout