Skip to Content
District Borgerhout gaat hard met ontharden: 11 plaatsen groener tegen 2023

District Borgerhout gaat hard met ontharden: 11 plaatsen groener tegen 2023

Persbericht 10/06/2022

Borgerhout probeert op zoveel mogelijk plaatsen hun dichtbevolkte district te ontharden. Bij elke heraanleg komen er extra geveltuinen en groenslingers. Het district ​ haalt zoveel mogelijk stenen weg en vervangt ze door bomen, planten en waterdoorlatende ondergrond. Dit jaar zijn al 6 plaatsen groener gemaakt en volgen er nog 5 onthardingsprojecten.

6 Borgerhoutse plekken al klimaatbewuster

Zo werd het kruispunt van de Beukenstraat met de Godtsstraat groener en verkeersveiliger gemaakt door een verkeersplateau aan te brengen met bomen in grote plantvakken op de hoeken. Aan De Schans werden de hoeken rond de parking onthard en de aanwezige plantvakken vergroot. De Lode Cantensstraat kreeg een groener voetpad. In een latere fase krijgen de bestaande bomen meer ruimte, zodat ze kunnen uitgroeien tot toekomstbomen. Een Toekomstboom is een boom in een straat of op een plein waarvoor er ondergronds voldoende ruimte voor de wortels is voorzien om hem groot en oud te laten worden en zo lang mogelijk te behouden.

In het Te Boelaarpark is een groot stuk asfalt verwijderd voor de aanleg van een ligweide aan de speelfontein. In de Vosstraat werden dan weer de bestaande boomvakken vergroot door deze met elkaar te verbinden. De voetpaduitstulping aan de andere kant van het Vosplein wordt volledig onthard en opgeplant met vaste planten. Tot slot kreeg de Wijnegemstraat ter hoogte van Rataplan een voetpaduitstulping met grote plantvakken en bomen.

Nog 5 projecten op de planning

In de Bouwensstraat worden de bestaande plantvakken vergroot en zal de bestaande voetpaduitstulping deels vervangen worden door extra bomen met vaste planten als onderbeplanting. De De Costerstraat krijgt een verkeersplateau met ruime plantvakken op de hoeken. Aan de Griffier Schobbenslaan wordende voetpaden vernieuwd en verbreed, waarbij de bomen in de parkeerstrook komen te staan zodat zij meer groeikansen krijgen. In de Guldensporenstraat en Zwarteleeuwstraat zullen de ​ voetpaduitstulping en de hoeken worden aangeplant met vaste planten. Tenslotte zal het pleintje tussen de Van Daelstraat en de Langstraat grotere plantvakken krijgen en centraal komt er een ruim plantvak met een toekomstboom.


Nele Taminau Wijkcoördinator, District Borgerhout

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout