Skip to Content
District Borgerhout laat senioren speeddaten op zoek naar nieuwe vriendschappen

District Borgerhout laat senioren speeddaten op zoek naar nieuwe vriendschappen

Persbericht 4/04/2022

Op dinsdag 19, 26 april en 3 mei 2022 organiseert District Borgerhout, in samenwerking met Avansa en Expohuis, ‘speeddates' waar senioren kennis kunnen maken met leeftijdsgenoten. Het initiatief bleek eerder al een schot in de roos en daarom kunnen nu ook Borgerhoutse senioren op drie namiddagen, via korte gesprekjes, vriendschappen sluiten in de stijlvolle en verrassende zalen van het districtshuis.

Elkaar begroeten en ontmoeten

Borgerhout is een atypisch district. Overal duiken nieuwe initiatieven op. Er is altijd wel ergens iets te doen. Meer en meer mensen willen er komen wonen omdat de buurt bruist. District Borgerhout wil dat ook senioren daar deel van kunnen blijven uitmaken. Er heerst, midden in de stad, nog steeds een dorpsgevoel in de straten en op pleinen. De speeddates helpen senioren om, net zoals vroeger, elkaar te begroeten en een spontaan praatje te slaan en dat in een mooi kader. Zo kunnen er vriendschappen ontstaan. District Borgerhout wil dit aanmoedigen.

“Ik vind dit een geweldig initiatief", zegt districtsschepen voor senioren Ben Van Duppen. "Het is een kleinschalige manier om eenzaamheid te bekampen en senioren dichter bij elkaar te brengen. Als het aanslaat, is dit zeker niet de laatste keer.”

Vrienden heb je nooit teveel

Diana Van Strijdonck, de initiatiefneemster van de speeddates, verduidelijkt:

“ In de prachtige trouwzaal van het districtshuis brengen we een groep senioren dichter bij elkaar. De mens en zijn verhaal staan centraal en elke ontmoeting is een kans op vriendschap en meer sociale activiteit in je agenda” vertelt Diana enthousiast, “Voor wat extra sfeer voorzien we koffie, thee en gebak. Feestelijker kan eigenlijk niet, want vrienden heb je nooit teveel”
  • Deelname is gratis en inschrijven verplicht.
  • Locatie: districtshuis Borgerhout, Moorkensplein 1, 2140 Borgerhout. 1ste verdiep (lift aanwezig)
  • Inschrijven: bel 03 338 17 43 of mail naar: senioren.borgerhout@antwerpen.be

Meer info: www.borgerhout.be

De speeddates voor senioren zijn een samenwerking tussen district Borgerhout, Avansa en Expohuis vzw.

 


Ben Van Duppen Districtsschepen bevoegd voor senioren, armoedebestrijding, markten en foren, diversiteit en samenlevingsopbouw, begroting en buurt Krugerplein - Terloplein, District Borgerhout
Diana Van strijdonck Begeleider speeddates voor senioren, Avansa vzw en Expohuis

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout