District Borgerhout transformeert Turnhoutsebaan tot de langste tafel van het land

District Borgerhout transformeert Turnhoutsebaan tot de langste tafel van het land

persbericht 18/01/2024

District Borgerhout kondigt samen met FMV vzw en diverse partners het unieke initiatief ‘#2kmsamenaantafel’ aan. Na het grote succes van ‘#1kmsamenaantafel’ in 2023 gaan de organisatoren op zondag 31 maart voor een tafel die dubbel zo lang is en deze keer op de Turnhoutsebaan. Ze doen daarmee een gooi naar het Belgisch record.

#2kmsamenaantafel

Op zondag 31 maart zal de Turnhoutsebaan in Borgerhout, tussen de Van Geertstraat tot de Stenenbrug, het toneel zijn van dit buitengewoon evenement. Dit initiatief markeert niet alleen de samenvallende periodes van ramadan en Pasen, maar vormt ook meteen de langste tafel van België. ​

Borgerhoutenaren worden van harte uitgenodigd om een maaltijd te delen en samen geschiedenis te schrijven door deel te nemen aan de recordpoging. Dit inspirerende project wil alle inwoners van Borgerhout verenigen aan één lange tafel, waar ze niet alleen een heerlijke maaltijd delen, maar ook verhalen. De bedoeling is om verbinding tussen mensen te ervaren. Het evenement streeft niet alleen naar het bevorderen van dialoog, sociale cohesie en verbinding, maar ondersteunt ook de lokale handelaars en stimuleert het bewustzijn rond duurzaamheid.

“FMV wil samen met de andere partners aantonen dat de culturele en religieuze diversiteit die Borgerhout rijk is juist verbindend kan zijn. En eten is het ideale instrument", zegt Latifa El Morabit, algemeen coördinator van de FMV vzw.

Districtsburgemeester, Mariam El Osri, besluit:

“De sleutel tot een inclusieve samenleving ligt in het actief bevorderen van verbinding tussen alle bewoners. Door Borgerhoutenaren samen te brengen voor een iftar, een viering, of gewoon een maaltijd aan één lange tafel, kunnen we die verbinding, over de verschillen heen, versterken. We gaan ook voor een zero waste event door enkel herbruikbare materialen te gebruiken. Dit is qua organisatie niet eenvoudig, maar zeer noodzakelijk. Dit unieke project belooft niet alleen een culinair spektakel te worden, maar ook een viering van en voor Borgerhout."

Praktisch:

#2kmsamenaantafel

  • Zondag 31 maart van 19.30 uur tot met 22:30 uur.
  • Eten om 20:14 uur (zonsondergang).
  • Turnhoutsebaan (Van Geertstraat tot Stenenbrug), 2140 Borgerhout. ​

Reserveer je plekje en schuif mee aan de langste tafel van België. Alle info kan je vinden op: www.2kmsamenaantafel.be

 

Pers mag onderstaande foto's gebruiken voor berichtgeving over ​ #2kmsamenaantafel en met uitdrukkelijke vermelding van copyright ©Sanad Latifa.

Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout
Latifa El Morabit Algemeen Coördinator, FMV vzw: socio-culturele koepelorganisatie met 140 afdelingen.

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout