District Borgerhout verhoogt energiepremie voor verenigingen

District Borgerhout verhoogt energiepremie voor verenigingen

31/03/2023

De energieprijzen blijven ook in 2023 uitzonderlijk hoog. District Borgerhout wil zijn verenigingen blijven ondersteunen via een éénmalige terugbetaling. Het maximumbedrag wordt verhoogd naar maximaal 750 euro, ook hoeven verenigingen geen eigenaar te zijn van het gebouw.

Districtsschepen voor begroting, Ben Van Duppen, legt uit:

“De tussenkomst in de energiefactuur voor verenigingen was een succes vorig jaar. Ook dit jaar laten we verenigingen niet in de kou. We passen de voorwaarden aan zodat meer verenigingen beroep kunnen doen op de energieondersteuning. Zo willen garanderen dat verenigingen kunnen blijven doen wat ze doen: mensen samenbrengen." 

Districtsschepen voor lokale economie, Mariam El Osri, vult aan:

“We blijven als bestuur resoluut kiezen voor mensen en verhogen daarom het maximumbedrag van 500€ naar 750€. Ook voor hen is alles duurder geworden. Op deze manier proberen we hen een beetje te ondersteunen en te ontlasten."

Online aanvragen

Als de vereniging kan aantonen dat er energiekosten betaald worden, kan ze een aanvraag indienen voor een financiële ondersteuning van maximaal 50% van de kosten van de totale energiefactuur (gas, elektriciteit, stookolie). Verenigingen kunnen vanaf 1 april een aanvraag starten voor hun energiekosten van 2023.

Aan de ondersteuning hangt tevens de voorwaarde dat de verhoogde energieprijzen in 2023 niet verrekend worden aan huurders, waardoor ook verenigingen die geen eigen lokaal hebben, baat hebben bij deze ondersteuning.

Het volledige reglement, als ook de correcte link om de ondersteuning aan te vragen, vind je op: www.borgerhout.be/subsidies


Ben Van Duppen Districtsschepen bevoegd voor senioren, armoedebestrijding, markten en foren, diversiteit en samenlevingsopbouw, begroting en buurt Krugerplein - Terloplein, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout