Gratis activiteiten voor en door senioren stimuleren sociaal contact in district Borgerhout

Gratis activiteiten voor en door senioren stimuleren sociaal contact in district Borgerhout

Persbericht 18/11/2022

Van 21 tot 25 november is het Week van de senior. Ook in district Borgerhout staat er ​ een actief en sociaal programma klaar. De gratis activiteiten willen eenzaamheid tegen gaan en sociaal contact tussen senioren stimuleren. Op het menu: speeddaten, een theaterwandeling en een meerdaagse quiz tussen de Borgerhoutse dienstencentra.

Samen met Avansa Antwerpen, een sociaal-culturele organisatie die streeft naar een solidaire samenleving, organiseert district Borgerhout ‘speeddates' waar senioren kennis kunnen maken met leeftijdsgenoten. Het initiatief bleek eerder al een schot in de roos. Daarom staan er nu opnieuw drie namiddagen op het programma om via korte gesprekken mensen te ontmoeten en nieuwe vriendschappen te sluiten.

"We willen mee vechten tegen eenzaamheid bij ouderen", zegt Ben Van Duppen, districtsschepen voor senioren. "Tijdens de Week van de senior zorgen we voor gratis en toegankelijke activiteiten om sociaal contact en vriendschappen tussen senioren te versterken. Een quiztornooi in de dienstencentra leek ons een ideale formule. Natuurlijk hernemen we de succesvolle speeddates en we voegen daar nog een unieke theaterwandeling aan toe. Deze is voor en door senioren ontwikkeld, zoals heel het programma trouwens. " 

De theaterwandeling is dus een nieuwkomer. Dat is een vrolijke wandeling langs Borgerhoutse cultuurhuizen met een knipoog naar theater. Geleide wandelingen zijn keer op keer heel geliefd bij Borgerhoutse senioren. De theaterwandeling zorgt voor een origineel perspectief. Ludo Van Tillo, gids van dienst, legt uit:

“Deze wandeling is niet alleen gezond, maar zorgt ook voor een komische noot. Lachen brengt mensen samen. De wandeling start in het districtshuis van Borgerhout al meteen goed met een korte sketch 'Beleggen'. Daarin wordt een volledig nieuwe, in België ontwikkelde beleggingsmethode uit de doeken gedaan die op de lachspieren zal werken. Daarna bezoeken we nog 't Werkhuys, Rataplan en Madam Fortuna waarna we in dienstencentrum Den Bleek in het verjaardagsfeest belanden van een 95-jarige gravin en haar butler. Een nostalgische knipoog naar het gekende 'Dinner for One'.”

Het volledige, gratis programma van de Borgerhoutse Week van de senior is te vinden op www.borgerhout.be. Of via deze rechtstreekse link. Inschrijven kan nog via: senioren.borgerhout@antwerpen.be of bel tijdens de kantooruren naar: 03 338 17 43

 


Kamal El Morabit Seniorenconsulent, District Borgerhout
Ben Van Duppen Districtsschepen bevoegd voor senioren, armoedebestrijding, markten en foren, diversiteit en samenlevingsopbouw, begroting en buurt Krugerplein - Terloplein, District Borgerhout
©Jonathan Ramael
©Jonathan Ramael

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout