Skip to Content
Het eerste wijklabo van Borgerhout toont resultaat

Het eerste wijklabo van Borgerhout toont resultaat

Persuitnodiging

Op 4 juni wordt met een korte wandeling het resultaat voorgesteld van het eerste wijklabo van district Borgerhout. Iedereen is welkom om mee te wandelen met de bewoners.

Budget voor de wijk

Met de wijklabo’s biedt district Borgerhout de mogelijkheid aan bewoners van een wijk om zelf te kiezen wat belangrijk is voor hun wijk. Elke wijk krijgt in de loop van deze bestuursperiode de kans om de leefbaarheid in hun buurt te verbeteren. Het budget daarvoor is telkens 100.000 euro.

De Moorkenswijk gaat voor parklets

De eerste wijk die met een wijklabo aan de slag mocht, was de Moorkenswijk. Na een vertraging tijdens het afgelopen coronajaar, is de buurt nu klaar om het resultaat te tonen aan iedereen. De bewoners kozen voor het maken van vijf ‘parklets’. Een parklet is een constructie die tijdelijk in een straat wordt geplaatst. Parklets geven de straat en de buurt zo de mogelijkheid de straat op een andere manier te gebruiken. De buurtbewoners kozen voor een samenwerking met Kimplant vzw. De organisatie zorgde ervoor dat alle wijkbewoners mee konden nadenken over hoe de verschillende parklets er moesten gaan uitzien en welke functies gewenst waren. Atelier Recup bouwde de parklets met hout van Buurman Antwerpen.

Schepen voor wijkoverleg, Mariam El Osri, legt uit:

"Vanuit het bestuur zetten we sterk in op inspraak en participatie. Dit is dan ook een mooi voorbeeld van een participatietraject met bewoners uit een bepaalde wijk waar verbinding en sociale cohesie de hoofdingrediënten zijn. Door de samenwerking tussen de verschillende partners, bewoners en jongeren is het resultaat een product van de gezamenlijke noden en dromen."

Parkletwandeling

Op 4 juni worden 4 parklets in verschillende straten in de Moorkenswijk gezet. Ontdek de speelparklet, de podiumparklet, de schuifaf-parklet en de toogparklet tijdens een openingswandeling langs de straten. Aan elke parklet is een kleine pauze voorzien.

Benieuwd naar deze aanwinsten voor de Moorkenswijk? Wandel mee op zaterdag 4 juni. Vertrek is voorzien op om 15 uur op het Moorkensplein, 2140 Borgerhout. De pers is van harte welkom om mee te wandelen.  


Nele Taminau Wijkcoördinator, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout