Skip to Content
Het grootste buurtfeest van Borgerhout wordt nu ook het langste: Terlopleinfeesten op 20, 21 en 22 mei.

Het grootste buurtfeest van Borgerhout wordt nu ook het langste: Terlopleinfeesten op 20, 21 en 22 mei.

Persbericht 13/05/2022

 

Dit jaar wordt het grootste buurtfeest van Borgerhout, de Terlopleinfeesten, ook het langste met 3 dagen feest op en rond het Terloplein. Het wordt een feestweekend voor iedereen of je nu in de buurt woont of verder weg. Vroeger was dit feest de start- en aankomstplek voor de Reuzenloop, maar ondertussen is het uitgegroeid tot een volwaardig buurtfeest met een weekendprogramma samengesteld door de vele partners. De Terlopleinfeesten is een samenwerkingsverband tussen district Borgerhout, Zermatt Pleinhuis en de Dreipleintjes vzw, Scum studios, Chiro BOHO, Samen op Straat, KRAS Jeugdwerk, Mobadara vzw, Buurtsport en De Gezondheidskiosk.

Districtsschepen voor jeugd, Omar El Jattari, vertelt enthousiast:

“Na 2 jaar coronapauze maken we er een spetterende editie van met 3 dagen feest voor iedereen. Zaterdag staat volledig in het teken van de jeugd met een hele dag sport en spel door en voor jongeren en kinderen. Zondag sluiten we af met een volksfeest voor jong en oud”.

Van volxkeuken tot vuurshow

De feesten zijn al jaren een intense samenwerking met de buurtbewoners en verenigingen. De vele partners zorgen voor een ruim aanbod met heel wat kinderanimatie, voetbal, eten, een prikkelend muziekprogramma en poëzie van niemand minder dan de stadsdichters van Proza-K.

Stef Lauwers, voorzitter Zermatt en Dreipleintjes, licht toe:

“met de samenstelling van het programma hebben de verschillende organisaties die op en rond het Terloplein actief zijn getracht om de gebruikers en de omwonenden optimaal te bereiken. Die vurigheid wordt onderstreept met een spectaculaire vuurshow op zaterdagavond. Ook het eten is vers en lokaal. Vergeet dus niet in te schrijven voor de overheerlijke Volxkeuken of de gezellige buurtbarbecue via zermatt3pleintjes@gmail.com.”

Programma:

Vrijdag 20 mei:

 • Tussen 18 uur en 21 uur: Volxkeuken en Proza-K.
 • 19.30 uur: Proza-K Presenteert: TerloPlein Poëzie.

Zaterdag 21 mei:

 • Van 13 uur en 18 uur: een namiddag vol sport en spel. Je kan je ter plekke inschrijven om deel te nemen aan een voetbaltornooi.
 • Doorlopend kindergrime en open terras van Pleinhuis Zermatt.
 • 18 uur: Buurtbarbecue.
 • 18.30 uur: Optreden Kirstie DiAlegria.
 • 21 uur: ‘The Unity show’: een spetterende vuurshow.

Zondag 22 mei:

 • Tussen 13 en 18 uur: Buurtorganisaties en partners stellen zich voor met divers aanbod aan eetkraampjes.
 • 14 uur: Muziekgroep Tawan cheikh Mohand
 • 15 uur:  Optreden Firqat el Anwaar
 • 16.30 uur: Optreden Mohamed Akarouch

Meer info:

Pleinhuis Zermatt

Wijnegemstraat 65, 2140 Borgerhout (ingang op het Terlo plein)

info@zermatt.be

Bel: 03 235 93 95

www.borgerhout.be


Omar Al Jattari Schepen voor Jeugd en buurt Tuinwijk - Joe Englishstraat, District Borgerhout
Stef Lauwers Voorzitter, Zermatt Pleinhuis & Dreipleintjes vzw

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout