Jongeren organiseren verwendagen voor Borgerhoutse senioren

Persuitnodiging 19/05/2023

Op 26 mei worden Borgerhoutse senioren van het woonzorgcentrum Gitschotelhof in de watten gelegd door leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van het IMS (Instituut Maris Stella) in Borgerhout. Met trots presenteren de leerlingen hun intergenerationele samenwerking rond vrijetijdsbesteding voor senioren in het bijzijn van hun directeur en districtschepen voor senioren Ben Van Duppen. In een meerdaags traject gaan jongeren en senioren in dialoog, op school, in het woonzorgcentrum en tijdens een wandeling met gids. De leerlingen krijgen zo een unieke leerervaring en de senioren aandacht en verzorging.

De eerste dag van dit traject gaat door in de school. De leerlingen van het vierde jaar Zorg en welzijn bieden de senioren die dag een uniek verwenmoment aan. Ook pers in van harte welkom om die dag mee te volgen vanaf 13.30 uur in het Instituut Maris Stella (IMS) op de Turnhoutsebaan 226-79, 2140 Borgerhout.

Leerkracht Nassira Abarkan van het IMS vertelt:

"Op een informele manier krijgen onze leerlingen de kans om de leefwereld van de senioren beter te leren kennen. Dit project versterkt het wederzijds begrip en een band tussen de generaties."

Programma:

  • Aankomst senioren om 13.30 uur in het IMS.
  • 13.45 uur: welkomstwoord in de turnzaal van de school door directeur Dimitri Meurrens en districtschepen voor senioren Ben Van Duppen.
  • 14 uur: handverzorging en geheugenspel.
  • Pauze met koffie/thee en gebak.
  • 15.30 uur-16 uur: einde met begeleiding senioren door de leerlingen.

 

Districtsschepen voor senioren, Ben Van Duppen, besluit:

"Ik ben blij dat we de brug kunnen slaan tussen generaties. Borgerhout is een jong district, maar er wonen ook heel wat ouderen. Vaak leven ze in gescheiden werelden. Projecten als deze brengen hen bij elkaar en die steunen we graag. Het heeft een positieve impact op de jongeren én de ouderen."

 


Kamal El Morabit Seniorenconsulent, District Borgerhout
Ben Van Duppen Districtsschepen bevoegd voor senioren, armoedebestrijding, markten en foren, diversiteit en samenlevingsopbouw, begroting en buurt Krugerplein - Terloplein, District Borgerhout

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout