Kersttrein door Borgerhout brengt je naar het Warm Winterfeest met krachtige afsluiter

Kersttrein door Borgerhout brengt je naar het Warm Winterfeest met krachtige afsluiter

Persbericht 22/11/2023

Tijdens de kortste dagen van het jaar verwennen de Borgerhoutse middenstand en district Borgerhout hun inwoners met een Warm Winterfeest op zaterdag 9 december. Dit jaar verbindt een gratis kersttreintje alle 6 locaties en vormt een percussiestrijd tussen fanfares het slotakkoord van de avond. Het feest gaat door In BorgerHub en Samentuin Bretel op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op Kattenberg, De Centers aan de Engelselei, ’t Werkhuys in de Zegelstraat en Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein. Het wordt een magische dag vol gratis workshops, optredens, kunst, geschenkenmarktjes, kinderanimatie, eten en drinken.

Het sneeuwt gratis activiteiten

Op maar liefst zes verschillende locaties verspreid over Borgerhout wachten gezellige en winterse verrassingen. Laat je vervoeren door een gratis kersttreintje dat alle locaties met elkaar verbindt. De ganse dag sneeuwt het gratis activiteiten.

Op de Pekmarkt en Borgerhub vind je ambachtelijke en handgemaakte cadeautjes. Boeren verkopen hun lekkerste wintergroenten en er is een rommelmarkt voor wie graag tweedehands spulletjes geeft.

Wil je een winterse fotoshoot? Begeef je dan naar Borgerhub, waar je je eigen outfit samenstelt met hippe mutsen, sjaals en wollen wanten voor een kunstzinnige herinnering aan deze betoverende dag.

Voor de creatieve geesten is er een scala aan activiteiten in het Werkhuys, Plein Magazijn en Samentuin Bretel. Maak je eigen zeefdruk of tatoeage, struin door de platenmarkt vol vinylschatten, neem deel aan een circusworkshop met je kinderen, of geniet van een gezellige brunch om bij te praten. Snij na de middag je eigen fluitjes en maak samen muziek. Ga zitten in de Samentuin bij een verwarmende drank van kruiden geoogst op de Turnhoutsebaan.

TAK! krachtige afsluiter aan de Centers

Laat je kinderen zwieren op de paardenmolen terwijl je zelf, bij een artisanaal drankje, de verschillende ambachten en startende ondernemers leert kennen aan de Centers. De laatste trein voert je naar het slotconcert, waar je wordt overspoeld door de krachtige muziek van TAK! Borgerhoutse muziekgroepen Tarmacadam, Fanfare ’t Akkoord en Majoretski bundelen hun krachten met Bruital, een brutale meute percussionisten uit Brussel.

Districtsschepen voor middenstand, Mariam El Osri, besluit:

"Het warm winterfeest groeit elk jaar. Momenteel hebben we 7 partners en 6 locaties. Alle workshops en concerten zijn gratis, want in Borgerhout geloven we in het verspreiden van warmte en gezelligheid voor iedereen. Dus trek winterkleren aan en laat het Warm Winterfeest je verwarmen in Borgerhout. Wat je zeker niet mag missen? Het krachtige slotconcert TAK! Een stijging van de lichaamstemperatuur wordt daarmee gegarandeerd!"

 

Het volledige programma is te vinden op www.borgerhout.be


Pers mag onderstaande foto's gebruiken voor berichtgeving over het Warm Winterfeest en met vermelding van copyright ©Victoriano Moreno.

Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout
Froya Deryckere Ondernemerscoach, BOHO2140

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout