Skip to Content
Korting op de energiefactuur voor Borgerhoutse verenigingen

Korting op de energiefactuur voor Borgerhoutse verenigingen

1 april 2022

De energieprijzen zijn het afgelopen jaar sterk gestegen. District Borgerhout wil zijn verenigingen ondersteunen in het eerste jaar van deze prijsstijging via een éénmalige terugbetaling.

Energieondersteuning

Borgerhoutse verenigingen met een eigen gebouw kunnen een aanvraag indienen voor een financiële ondersteuning van maximaal 50% van de kosten van de totale energiefactuur (gas, elektriciteit, stookolie). Het bedrag van de ondersteuning bedraagt maximaal 500 euro.

Aan de ondersteuning hangt tevens de voorwaarde dat de verhoogde energieprijzen in 2022 niet verrekend worden aan huurders, waardoor ook verenigingen die geen eigen lokaal hebben, baat hebben bij deze ondersteuning.

Het volledige reglement alsook de correcte link om de ondersteuning aan te vragen, vind je op: www.borgerhout.be/subsidies


Ben Van Duppen Districtsschepen bevoegd voor senioren, armoedebestrijding, markten en foren, diversiteit en samenlevingsopbouw, begroting en buurt Krugerplein - Terloplein, District Borgerhout
Dorien Deleu Vrijetijdsantenne, District Borgerhout

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout