Skip to Content
Kunstendag voor Kinderen brengt cultuur op kindermaat in Borgerhout

Kunstendag voor Kinderen brengt cultuur op kindermaat in Borgerhout

18/11/2021

Op zondag 21 november vindt de Kunstendag voor Kinderen plaats. De initiatiefnemers voor de Borgerhoutse Kunstendag zijn een sterke tandem van culturele, sociale, jeugd- en onderwijspartners. Samen bundelen ze de krachten om zoveel mogelijk Borgerhoutse kinderen en ouders in aanraking te brengen met kunst en cultuur. De activiteiten vinden plaats in Rataplan, LIGO Antwerpen, KRAS Borgerhout en buurthuis Zermatt. Op het programma staan een hele reeks activiteiten: een podiumaanbod met o.a. Farfelu van Zonzo Compagnie, artistieke workshops, creatieve ateliers en meer. Het aanbod is volledig gratis voor bezoekers.  

De Borgerhoutse Kunstendag voor Kinderen biedt een programma voor kinderen tussen 3 en 12 jaar en hun ouders. Verwacht een kinderkunstenstraat in de Kwekerijstraat, het Terloplein en in de sociaal-culturele organisaties rondom. Met de bibbus (Bib Vrede), buitenatelier van Hirngespinst, ambachtkunst met glas (Rombachs), crea, workshop textiel met atelier Rojo, percussie van kinderfanfare Tarmacadam, animatiefilm-voorstelling met live muziek (Zonzo Compagnie), theatervoorstelling Dub dub dub (Flatland), ... Het volledige programma is online te vinden via www.rataplanvzw.be.  

Een breed gedragen samenwerking, een divers publiek 

De verschillende partners nemen gerichte acties om een divers publiek toe te leiden naar de Kunstendag voor Kinderen. In deze toeleidingen worden anderstalige nieuwkomers van LIGO Antwerpen en oudergroepen van buurtscholen betrokken via een bezoek aan Rataplan of een publiekswerker op school. Ook jeugdorganisaties zoals KRAS, Mobadara en ook publiek via het Borgerhoutse Vrijetijdsloket bezoeken de Kunstendag voor Kinderen in groep. Op die manier verlaagt district Borgerhout de drempels om aan het cultuuraanbod deel te nemen.

Aïssatou Cissé, districtsschepen voor cultuur, voegt toe:

“Tijdens de Kunstendag voor Kinderen komen kinderen met hun ouders op een laagdrempelige manier in contact met kunst. De cross-over aan samenwerkingen tussen sociale, culturele, onderwijs -en jeugdorganisaties zit verweven in het DNA van de Borgerhoutse Kunstendag. Dat zien we telkens aan het brede aanbod én publieksbereik, die een weerspiegeling vormt van de Borgerhoutse inwoners.” 

Praktisch:

  • Kunstendag voor Kinderen  
  • kinderen van 3 tot 12 jaar met hun ouders 
  • zondag 21 november van 12u30 tot 17 uur 
  • Kinderkunstenstraat, Kwekerijstraat, 2140 Borgerhout 
  • gratis 
  • Geldig Covid Safe Ticket voorleggen en mondmaskerplicht voor iedereen vanaf 10 jaar.
  • meer info en programma: www.borgerhout.be – Klik hier voor de rechtstreekse link. 

De Kunstendag is een samenwerking van Rataplan, LIGO Antwerpen, bib Vrede, cultuurantenne Borgerhout, KRAS Borgerhout, Gezondheidskiosk, Jeugddienst Borgerhout, Internationaal Comité vzw, Mobadara sportinitiatief, Chiro Boho en het district Borgerhout. 


 

Ben Duchateau Cultuurantenne, District Borgerhout
Aïssatou Cissé Districtsschepen voor cultuur, communicatie, mobiliteit, feestelijkheden en dierenwelzijn, District Borgerhout

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout