Skip to Content
Lokale en internationale Borgerhoutse helden gehuldigd op het eerste Gala van de Gouden Reuskens

Lokale en internationale Borgerhoutse helden gehuldigd op het eerste Gala van de Gouden Reuskens

Op donderdagavond 24 februari werden maar liefst 9 Borgerhoutse helden gehuldigd tijdens de allereerste editie van het Gala van de Gouden Reuskens in Trix. Deze helden werden door een professionele jury gekozen uit meer dan 100 nominaties. District Borgerhout kijkt terug op een geslaagde eerste editie.

Groot feest met 8 categorieën

Het Gala van de Gouden Reuskens is een nieuw en groots feest waar district Borgerhout al zijn Borgerhoutse helden in de bloemetjes zet. Geen aparte sportlaureaten, vrijwilligersviering of cultuurprijzen meer, maar wel één groot gala voor iedereen die iets bijzonder straf presteerde in 2020 of 2021. Voor de eerste editie konden alle Borgerhoutenaren andere inwoners nomineren. Zo kwam het district aan ruim 100 genomineerden in 8 verschillende categorieën.

·       BorgerBouwer: een Borgerhoutse supervrijwilliger

·       BorgerNieuw: een opvallende Borgerhoutse nieuweling

·       BorgerRookie: een jong Borgerhouts talent

·       BorgerBende: een Borgerhouts topteam

·       BorgerGoud: een Borgerhoutse lifetime achievement

·       BorgerMondo: een internationaal bekende Borgerhoutenaar

·       BorgerBelg: een nationaal bekende Borgerhoutenaar

·       BorgerBeeldig: een Borgerhoutse mooimaker

Tijdens een spectaculaire show in Muziekcentrum Trix, gehost door Hind Eljadid en Erwin Van den Sande, kregen de 9 grootste helden een Gouden Reuske mee naar huis. De uitreikingen werden afgewisseld met verrassende en ontroerende optredens van onder andere Oski, Moving Ground en jeugdkoor Waelrant. Zo bracht het koor een pakkend eerbetoon aan de in 2021 overleden Hugo Defillet. Hij was genomineerd in de categorie BorgerGoud. Hugo stond bekend als geëngageerd buurtbewoner die zich belangeloos inzette voor de buurt rond het Krugerplein en tal van buurtinitiatieven. Tussendoor werd het publiek getrakteerd op flitsende filmpjes en bedankvideo's van winnaars die er niet bij konden zijn, zoals van internationaal basketbalspeelster Antonia Delaere.

Districtsburgemeester Marij Preneel zegt fier:

“Borgerhout had al de cultuurprijzen en de sportlaureatenviering. Met dit Gala trekken we het open naar alle disciplines. Er wonen in Borgerhout veel supervrijwilligers, jongeren én ouderen met een reuzegroot engagement. Op het Gala van de Gouden Reuskens zetten we hen allemaal in de bloemetjes.”

Jury en publieksprijs


De jury werd divers en representatief samengesteld en bestond uit een tiental Borgerhoutenaren van jong tot oud, van cultuurliefhebber tot sportfanaat. Zij kozen uit 7 categorieën een winnaar. Het publiek koos de avond zelf, met behulp van een geluidsmeter, de held in de laatste categorie: BorgerBeeldig. Dat is iemand die Borgerhout een stukje mooier maakt. In de categorie BorgerBouwer werden 2 winnaars uitgekozen omdat de jury uitkwam op een ex aequo.

Winnaars

·       BorgerBouwer: Buurtvrijwilligers SAAMO & Facebookgroep

‘BOHO Borgerhout 2140, The Original’

·       BorgerNieuw: Young Fenix

·       BorgerRookie: Amir Bachrouri

·       BorgerBende: Waelrantkoren

·       BorgerGoud: Ahmed Oulad aka Bamsuka

·       BorgerMondo: Antonia Delaere

·       BorgerBelg: Audrey De Keersmaeker

·       BorgerBeeldig:  Marc Spruyt

Meer info op: www.borgerhout.be

In bijlage kan de pers meer uitleg terugvinden per winnaar. Beelden hieronder zijn, mits copyrightvermelding, vrij te gebruiken. ​

 

Bijlage Winnaars Gala Gouden Reuskens district Borgerhout Bijlage Winnaars Gala Gouden Reuskens district Borgerhout.docx - 32 KB

 

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout