Loop gratis mee door zombieziekenhuis, concertzaal, kerk en moskee tijdens Reuzenloop Borgerhout

Loop gratis mee door zombieziekenhuis, concertzaal, kerk en moskee tijdens Reuzenloop Borgerhout

Persbericht 17/04/2024

Zoals elk jaar pakt de organisatie van de Borgerhoutse Reuzenloop uit met straffe highlights op het parcours. Op zondag 5 mei wandelen of lopen deelnemers zowel door een kerk als een moskee, een primeur van formaat! Ook het verlaten Stuivenbergziekenhuis is één van de nieuwe hotspots, waar de deelnemers enkele achtergebleven zombiedokters trotseren. In Park Spoor Noord is de Reuzenloop je snelste bezoek ooit aan restaurant Gä Nord en zomerbar Bar Noord. En natuurlijk blijven toppers als De Roma, Trix en het districtshuis unieke parels op het parcours. Kortom: een toeristische trip langs zowel verborgen parels als bekende hotspots in Borgerhout en Antwerpen-Noord, met start en finish op het gezellige familiefestival KrugerKnal op het Krugerplein, waar uiteraard ook opnieuw een kidsrun is. Deelname is gratis.

Reuzeleuke parcours

Alle parcours kregen de naam van een Borgerhouts Reuske. Reuzen Kinnebaba en Dolfijn zijn de twee kidsrun rond het Krugerplein, 4-6 en 7-10 jaar.

Parcours Reus (5 km) blijft 'downtown' Borgerhout: via de Turnhoutsebaan gaan lopers concertzaal De Roma binnen, daarna betreden ze het majestueuze districtshuis om via de kerk van het Koxplein, de Centers en de Peperbuskerk terug richting finish en feest op het Krugerplein te rennen.

Parcours Reuzin (10 km) is voor de ervaren lopers. Zij lopen o.a. door het Stuivenbergziekenhuis, de Peperbuskerk en ontdekken de Turkse moskee. Ze lopen ook dwars door de mooiste concertzalen zoals De Roma en Trix en passeren Park Spoor Noord en Spoor Oost.

Alsof dat al niet leuk genoeg was, worden de deelnemers op heel wat plekken geanimeerd, met o.a. met DJ Farizeeër in een uitgelichte Peperbuskerk, zombies in het verlaten Stuivenbergziekenhuis (geen angst, ze zijn vegetarisch), een 'tropical party' bij Ligo Antwerpen, de beiaardier speelt op de beiaard van het districtshuis en hier en daar duikt een muziekbandje op. De organisatoren noemen het een “feestelijke funrun”, je zal je dus niet vervelen.

Districtsburgemeester en schepen voor sport, Mariam El Osri, vertelt:

"We zijn zeer tevreden met deze editie, de inschrijvingen lopen weer als een trein. Elk jaar willen wij iets extra toevoegen en dat is ons nu ook weer gelukt met te lopen door een kerk en een moskee. We noemen het een feestelijke funrun, je zal je dus niet vervelen met heel wat randanimatie."

Reuzenloop: feest voor iedereen

De Reuzenloop is een pure FUN-run, je komt niet om te winnen maar om te genieten van de feestelijke sfeer en al het moois op het parcours. De organisatoren gaan voor een zo laagdrempelig mogelijk evenement:

  • Gratis voor iedereen;
  • Start en finish is op een fijn familiefestival met DJ's, kinderanimatie;
  • Keuze wandelen of lopen of een mix van beide; ideaal voor beginners;
  • Je loopt niet voor een goeie tijd, maar om een heerlijke tijd te beleven;
  • Starten in waves, iedereen vertrekt verspreid waardoor niemand achteraan bengelt;
  • Geen winnaars of verliezers of... alleen maar winnaars!
  • Autisme of hoogsensitief? Dan is er de ‘Rustige Reuzenloop’

Ook dit jaar is er inderdaad ook een prikkelarme loop in samenwerking met Wereld van Rayaan voor kinderen en, in samenwerking met Mobilant vzw, ook een Rustige Reuzenloop van 5km voor volwassenen. Deze starten al vroeger op de dag, nog voor de drukte. Ook de finish is op een prikkelarme locatie.

Vrije bijdrage Kom op tegen Kanker en 'Stephanierun'

De Reuzenloop blijft helemaal gratis, maar wie wil kan bij inschrijving een vrije bijdrage schenken aan Kom op tegen Kanker dankzij Team Pimpelmees.

Districtsburgemeester, Mariam El Osri, vult aan:

We lopen de Reuzenloop ter ere van Stephanie Van Houtven, Borgerhouts ex-burgemeester, die vorig jaar op jonge leeftijd de strijd tegen baarmoederhalskanker verloor. Er is zelfs een aparte wave voor haar, om 14.25 uur loopt Team Pimpelmees samen met heel wat sympathisanten de “Stephanierun”.

Familiefestival KrugerKnal met luchtkastelenrace

Met KrugerKnal wordt het Krugerplein al omgetoverd tot een waar kinderparadijs, dat wordt afgetrapt met een officieel startschot tijdens de Kidsrun.

Na de kidsrun leven kinderen zich verder uit op o.a. de luchtkastelenrace en genieten de ouders van lekker eten en drinken en goeie DJ’s. Kras Sport, Kras Borgerhout, Sportinitiatief Mobadara vzw en Bar Leon nemen samen de organisatie op zich.

Gratis inschrijven voor de Reuzenloop

Inschrijven voor de Reuzenloop kan via www.borgerhout.be/reuzenloop. Ook de dag zelf kan je nog inschrijven voor tijdsloten die nog niet volzet zin. Enkel in het eerste tijdslot kan er gewandeld worden.


Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout
Steve Faes Sport & social media, District Borgerhout

Pers mag onderstaande foto's gebruiken voor berichtgeving over de Reuzenloop.

Campagnebeeld © Wim Hadermann
Campagnebeeld © Wim Hadermann

 

 

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout