Skip to Content
Madam Fortuna en district Borgerhout voorspellen filmmagie in Borgerhoutse straten

Madam Fortuna en district Borgerhout voorspellen filmmagie in Borgerhoutse straten

Persbericht 24/08

Deze zomer brengt district Borgerhout voor het 2de jaar op rij de cinema tot bij zijn bewoners. Madam Fortuna vzw, een kunstenorganisatie voor de buurt, werkt vanaf dit jaar mee aan dit succesconcept. Vanaf 26 augustus veranderen 5 Borgerhoutse straten in een openluchtcinema. Zowel klassiekers, een actiefilm, als eigenzinnige cinema staan op het menu. Alle films zijn gratis voor de buurtbewoners. De filmstraten lopen nog tot en met 10 september.

De filmstraten zijn in de eerste plaats bedoeld voor de bewoners van de straat zelf en de naburige straten. Maar ook andere Borgerhoutenaren zijn welkom om te komen genieten van openluchtcinema. Districtsschepen voor cultuur, Aïssatou Cissé, vult aan:

“Na het succes van vorig jaar konden we niet anders dan opnieuw cinema naar de bewoners brengen. De filmstraten zijn ook dit jaar enthousiast onthaald. Er waren 40 inschrijvingen voor maar 5 plekken. De filmstraten zijn een blijvertje.” 

Een eigen stoel meenemen is niet nodig. Madam Fortuna vzw zet samen met de straatbewoners stoelen klaar. De toegang is voor iedereen gratis. Een dekentje meenemen, is geen overbodige luxe. ’s Avonds kan het afkoelen. Bij regenweer gaan de filmstraten helaas niet door.

Programma filmstraten:

  • Vrijdag 26/8: Oedenkovenstraat : West Side Story
  • Zaterdag 27/8: Jozef Nuytsstraat: Bad Boys for Life
  • Vrijdag 2/9: Sterrenborgstraat: Little Miss Sunshine
  • Zaterdag 3/9: Jules van Beylenstraat: 12 Angry Men
  • Zaterdag 10/9: Goedendagstraat: The Grand Budapest Hotel

Alle films starten om 21 uur. Meer info op: www.borgerhout.be


Ben Duchateau Cultuurantenne, District Borgerhout
Aïssatou Cissé Districtsschepen voor cultuur, communicatie, mobiliteit, feestelijkheden en dierenwelzijn, District Borgerhout

Foto's te gebruiken door pers enkel met vermelding copyright: © Jonathan Ramael.

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout