Skip to Content
Meer plantvakken en gratis regentonnen voor Borgerhoutenaren dankzij nieuwe reglementen.

Meer plantvakken en gratis regentonnen voor Borgerhoutenaren dankzij nieuwe reglementen.

Persbericht 14/04/2022

District Borgerhout herbekeek haar ondersteuningsmogelijkheden. Het uitgebreide reglement 'Borgerbouwers' werd vervangen door 10 korte en eenvoudige reglementen. Sommige reglementen vervangen een bestaand aanbod, andere zijn nieuw en bieden de Borgerhoutenaar een extra kans om te vergroenen of iets te organiseren samen met hun buren.

Vraag een plantvak of gratis regenton aan

Bewoners kunnen een plantvak aanvragen voor een plaats in hun buurt waarvan ze denken dat daar vergroening mogelijk is. Bovendien zijn ze bereid hier zelf het onderhoud van op te nemen. Het district biedt ook gratis regentonnen aan. Voorwaarde is wel dat de Borgerhoutenaar deze plaatst aan de voorgevel van hun woning, zodat de buren ook gebruik kunnen maken van het verzamelde regenwater. Een sticker zal dat duidelijk maken.

Naast een plantvak en een regenton biedt het district nog steeds ondersteuning voor de plaatsing van een klimhulp of groenslinger en het organiseren van een straatfeest of speelstraat.

Districtsburgemeester Marij Preneel besluit:

“Meer groen zorgt voor een mooier en klimaatbestendiger Borgerhout. Het is fantastisch dat zo veel bewoners daar mee hun schouders onder zetten. De eenvoudige reglementen zullen daarbij een goede ondersteuning zijn."

Borgerhoutenaars vinden alle vergroeningsmogelijkheden terug via www.borgerhout.be/groen. Alle ondersteuningsmogelijkheden voor bewoners vind je terug via www.borgerhout.be/borgerbouwers .


Nele Taminau Wijkcoördinator, District Borgerhout

Beelden mogen door de pers gebruikt worden mits uitdrukkelijke vermelding copyright.

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout