Skip to Content
Ontdek, in primeur, straffe straatkunst in Borgerhout tijdens openingswandeling én -fietstocht Walls of Boho 2.

Ontdek, in primeur, straffe straatkunst in Borgerhout tijdens openingswandeling én -fietstocht Walls of Boho 2.

Persuitnodiging 5/10/2022

 

Met Walls of Boho 2 kiest het district Borgerhout voor een kleurrijk vervolg van een geslaagde eerste editie van het street art project in 2019. Curator en kunstenaar Joachim Lambrechts ging samen met het district opnieuw op zoek naar uiteenlopende artiesten en ideale locaties. Dat levert kleurrijke kunst op, verspreid over zes muren én twee ‘hypecourts’ in Borgerhout. Op woensdag 5 oktober gaan de kunstenaars samen van start. Op zaterdag 15 oktober worden de werken officieel geopend tijdens een wandel- en fietstocht door Borgerhout.

Artiesten zoals Nean, Pink Painter en Zahra El Jadid creëren unieke werken en straffe nieuwe eyecatchers in het district. Bovendien kruipen ook 2 basketvelden onder een uiterst kleurrijk dekentje, die zogenaamde ‘hypecourts’ sieren vanaf nu het hippe Borgerhout. Daarvoor zorgen Lindert Steegen en Jango Jim. Het project zorgt ook telkens voor een ‘eerste muur’ voor een kunstenaar. Deze keer kreeg Susanna Ingignoli een blanco muur in de Schoenstraat. Op het Terloplein pronkt een ontwerp van de jonge Anastasia (14 jaar) die deelnam aan de ontwerpwedstrijd die werd uitgeschreven voor Borgerhoutse jongeren. De overdracht van het kunstwerk van Anastasia, van het papier naar de muur, neemt Joachim voor zijn rekening. Vier van de kunstenaars zijn inwoners van Borgerhout.

Het district opent de werken feestelijk met een fietstocht en een wandeltocht langs de nieuwe straatkunst onder begeleiding van Tim Marschang van Street Art Antwerp en curator Joachim Lambrechts. De wandeling langs de nieuwe muren is 5 km en zal ongeveer 2 uur duren. Er is ook een fietstocht langs de street art van Walls of Boho edities 1 én 2. Beide zullen ongeveer 2 uur duren en eindigen aan de hypecourt en nieuwe parel op het Krugerplein.

De pers is van harte welkom op zaterdag 15 oktober op het Terloplein, 2140 Borgerhout om 13.45 uur om mee een van de tochten te volgen in aanwezigheid van districtsburgemeester Marij Preneel (wandeltocht) en curator Joachim Lambrechts (fietstocht).

Graag aanwezigheid bevestigen voor vrijdagmiddag 14 oktober via wijkoverleg.borgerhout@antwerpen.be.

Nele Taminau Wijkcoördinator, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout