Persuitnodiging: district Borgerhout eert 10 jaar Pleinpatrons in districtshuis

Persuitnodiging: district Borgerhout eert 10 jaar Pleinpatrons in districtshuis

21/02/2024

Op zaterdag 2 maart nodigt district Borgerhout pers en jeugdwerkers uit om samen het baanbrekende jeugdwerkproject 'Pleinpatrons' te eren. Het project bestaat immers ruim 10 jaar.

Tien jaar geleden sloegen jongerenorganisaties JES, KRAS en Samen op Straat (SAAMO) de handen in elkaar voor een pioniersproject in Borgerhout: de pleinpatrons. Het project vertrekt vanuit de kracht van jongeren die zijn opgegroeid in de buurt en die verankerd zijn met de pleintjes uit hun wijk. Via een uitgebreide opleiding worden deze jongeren klaargestoomd tot vertrouwenspersoon van hun pleintje. Het project werkt al 10 jaar succesvol aan het versterken van sociale cohesie.

De pers is van harte welkom op zaterdag 2 maart om 16 uur in het districtshuis van Borgerhout, Moorkensplein 1, 2140 Borgerhout voor een boeiend gesprek tussen de districtsschepen voor jeugd Omar Al Jattari en de Pleinpatrons.

Programma:

  • 16.00 uur: Pleinpatrons gaan in dialoog met het districtsbestuur en geven aanbevelingen aan het beleid.
  • 17.00 uur: receptie.
  • 18.30 uur: einde.

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen via filip.balthau@jes.be (JES vzw) of kirsten.ramael@antwerpen.be (district Borgerhout) voor zaterdag 1 maart.


Omar Al Jattari Schepen voor Jeugd en buurt Tuinwijk - Joe Englishstraat, District Borgerhout
Kirsten Ramael Jeugdconsulent, District Borgerhout

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout