Skip to Content
Straatvoorstellingen kleuren de zomer tijdens Borgerhoutse cultuurstraten

Straatvoorstellingen kleuren de zomer tijdens Borgerhoutse cultuurstraten

Persbericht 3/06/2022

Vanaf 12 juni tot eind september brengt district Borgerhout cultuur tot in de straten. De Borgerhoutse cultuurpartners en het district stelden een divers aanbod aan gratis straatvoorstellingen samen. Straatcomités konden hierop intekenen. Het district lanceert meteen een tweede inschrijfronde die loopt tot 15 juni. Snel inschrijven is de boodschap.

Cultureel buurtfeest

In 11 Borgerhoutse straten geniet je deze zomer van circus, muziek en verteltheater. Samen met vrijwilligers die alles mee in goede banen leiden, worden de zomerse dagen omgetoverd tot een cultureel buurtfeest. De cultuurstraten zijn bedoeld voor de bewoners van de straat en toevallige passanten. Sommige acts richten zich eerder tot kinderen, anderen tot senioren of het hele gezin. Breng je stoel mee en laat je verleiden door een verrassend aanbod samengesteld door bib Vrede, Madam Fortuna, Rataplan of ’t Werkhuys.

Districtsschepen voor cultuur, Aïssatou Cissé, vult aan:

“We hebben tijdens corona geleerd dat als de mensen niet naar cultuur kunnen gaan kijken, wij beter met cultuur naar de mensen gaan. Ik ben erg blij met de samenwerking met onze cultuurpartners ’t Werkhuys, Rataplan, bib Vrede en Madam Fortuna. Dankzij hen zullen de cultuurstraten een divers en bruisend aanbod zijn voor een zomerse cultuurdag in ongedwongen sfeer tussen buren. Bovendien kunnen inwoners zich nu nog inschrijven voor de tweede ronde”. ​

Wie de eerste oproep gemist heeft, krijgt een tweede kans om ook een straatact te boeken voor zijn buren. Je kan je nog tot 15 juni kandidaat stellen voor de tweede ronde. Alle info op www.borgerhout.be/borgerbouwers

Programma cultuurstraten Borgerhout:

  1. Zondag 12 juni 2022: Van Der Keilenstraat: Hanafubuki.
  2. Zaterdag 18 juni 2022: Koolstraat: Yanimo circus (Artificiel vuurshow).
  3. Zaterdag 18 juni 2022: Dodoenstraat: Code kleurrijke danskaravaan.
  4. Zaterdag 25 juni 2022: Van Hovestraat: Verhalenbakfiets of Koor Notches.
  5. Zaterdag 2 juli 2022: Mellaertstraat: Yanimo circus (Pim Pam Pet poppenspel).
  6. Zaterdag 9 juli 2022: Langstraat: Improgenen Improvisatietheater.
  7. Zaterdag 27 augustus 2022: René Carelstraat : Flamenco for dummies.
  8. Zondag 28 augustus 2022: Laar: Kleine Clement.
  9. Zondag 4 september 2022: Kistemaeckerstraat: Lingua Fortuna (gezangen uit alle culturen).
  10. Zaterdag 10 september 2022: Kwekerijstraat: Kleine Clement.

Astrid Thoné Vrijetijdscoördinator, District Borgerhout
Aïssatou Cissé Districtsschepen voor cultuur, communicatie, mobiliteit, feestelijkheden en dierenwelzijn, District Borgerhout
Copyright: Victoriano Moreno: straattheater
Copyright: Victoriano Moreno: straattheater

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout