Terlopleinfeesten in Borgerhout laten zien wat de buurt te bieden heeft

Terlopleinfeesten in Borgerhout laten zien wat de buurt te bieden heeft

Persbericht 26/05/2023

Dit jaar gaat het gezelligste buurtfeest van Borgerhout door op 9 en 10 juni. Leer de wijk rondom het Terloplein beter kennen en laat je verrassen door de vele buurtverenigingen. Lekker eten tijdens de betaalbare Volxkeuken en veel spelplezier voor kinderen gaan hier hand in hand. De Terlopleinfeesten is een samenwerkingsverband tussen district Borgerhout, Pleinhuis Zermatt en de Dreipleintjes vzw, Samen op Straat, KRAS Jeugdwerk, Mobadara vzw, Futsal Borgerhout, Proper Borgerhout, Buurtsport en De Gezondheidskiosk.

Districtsschepen voor jeugd, Omar Al Jattari, vertelt enthousiast:

 

"Ik kijk weeral uit naar een succesvolle editie van dit volksfeest. Het buurtfeest is een samenwerking tussen pleingebruikers, buurtbewoners, tal van buurtorganisaties en district Borgerhout. Als schepen voor jeugd ben ik bijzonder trots op de vele jongeren en jeugdverenigingen die zich mee engageren. Samen maken we er een bruisend buurtfeest van voor en door de buurt. Van jong tot en met ouder… het is een feest voor iedereen. Schrijf zeker in voor de Volxkeuken op vrijdag, dan kruip ik mee achter het fornuis voor een heerlijke paella en bijhorende tapas."

Zusjes El Jadid en buurtbewoners in de kijker

De feesten zijn al jaren een intense samenwerking tussen buurtbewoners en verenigingen. De vele partners zorgen voor een ruim aanbod met heel wat kinderanimatie, voetbal, lekker eten en muziek.

Op vrijdag onthullen de organisatoren het gedicht dat Hind El Jadid schreef voor de kleurrijkje mural van haar zus Zahra. Zahra El Jadid gaf de muur van het buurthuis immers een indrukwekkende make-over tijdens het streetartfestival 'Walls of Boho'. Een beetje verder op het plein onthullen ze ook een nieuwe naam in de reeks ‘Walks of Terlo’. Met dit initiatief vereeuwigt buurthuis Zermatt elk jaar een persoon of organisatie die zich op een bijzondere manier inzet voor het Terloplein en het buurhuis.

Stef Lauwers, voorzitter Zermatt en Dreipleintjes, licht toe:

“met de samenstelling van het programma tonen de verschillende organisaties die op en rond het Terloplein actief zijn, wie ze zijn en wat ze te bieden hebben aan de buurt. Met 'Walks of Terlo' eren we ook ieder jaar het engagement van buren en buurtorganisaties. Ook al het eten is trouwens vers, lokaal en gemaakt voor en door de buurt. Kom zeker proeven."

Programma:

Vrijdag 20 mei:

  • 17 uur: onthulling nieuwe naam ‘Walks of Terlo’ en tekst Hind Eljadid op het Terloplein.
  • 18 uur en 21 uur: volxkeuken : Spaanse avond: tapasschoteltje – paella -  crème brûlée + verrassingsoptreden.

Zaterdag 21 mei:

Tussen 13 uur en 18 uur:

  • Een namiddag vol spelplezier: spectaculaire klimmuur, springkasteel, rodeostier, boksbal en sumoworstelen.
  • Kindergrime.
  • Voetbaltornooi.
  • Buurtorganisaties en partners stellen zich voor en zorgen voor een divers aanbod van eetkraampjes.
  • De bar en het terras van Pleinhuis Zermatt zijn doorlopend open.
  • Dj’s zorgen de hele dag voor een muzikale sfeer.

Meer info en inschrijven voor de Volxkeuken:

Pleinhuis Zermatt

Wijnegemstraat 65

2140 Borgerhout (ingang op het Terloplein)

Mail: zermatt3pleintjes@gmail.com

Bel: 0478 990 883

www.borgerhout.be


Omar Al Jattari Schepen voor Jeugd en buurt Tuinwijk - Joe Englishstraat, District Borgerhout
Stef Lauwers Voorzitter, Zermatt Pleinhuis & Dreipleintjes vzw

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout