Skip to Content
Veldrijden voor groot en klein op het Krugerplein in Borgerhout

Veldrijden voor groot en klein op het Krugerplein in Borgerhout

Persbericht 6/9/2022

Springen over balkjes of rijden door de zandbak, midden in Borgerhout. Tijdens de KrugerKross op zondag 11 september mag iedereen zich voor één dag veldrijder noemen. Een fietsfeest voor de hele familie, liefhebbers van 2 tot 102 jaar blinken hun loopfietsje, koers- of stadsfiets mooi op voor dit op-en-top Borgerhoutse sportevent. Nieuw dit jaar: Bart Cannaerts als (co-)presentator en een optreden van Veston.

De Krugerberg

In Borgerhout wordt al heel wat jaren met succes ingezet op veldrijden. Op het Krugerplein wordt - inmiddels al voor de 9e keer - een spectaculair parcours aangelegd. Daarbij springen vooral de stellingbrug en de ‘Krugerberg’ in het oog. Ook de balkjes en de zandbak kunnen niet ontbreken op een echte veldrit.

Districtsschepen voor sport, Mariam El Osri, vult aan:

“Het veldrijden kent een lange traditie in België, maar met de KrugerKross ​ realiseren we dat ook in Borgerhout. Wij kunnen ondertussen van een klassieker spreken waar pure fun voor jong en oud centraal staat. Met een fijne sfeer en omkadering zoals we in en van Borgerhout gewoon zijn.” 

Voor iedereen een reeks

De KrugerKross is geen wedstrijd voor professionals, wel voor iedereen die een fiets heeft en zin om de sport zelf eens uit te proberen. Voor iedereen die wel eens ‘veldrijder voor één dag’ wil zijn. Voor de allerkleinsten is er de KleuterKross voor loopfietsjes (vanaf 2 jaar) en de KinderKross over een eenvoudig parcours. Kinderen die geen fiets of fietshelm hebben, kunnen er ter plekke eentje gratis ontlenen. Bij de volwassenen zijn er reeksen voor mannen en vrouwen, telkens voor amateurs en voor wat meer getrainde fietsers. Er zijn ook reeksen voor 50-plussers en een familiereeks waarbij ouder en kind elkaar aflossen. Dat is een populaire reeks die al bijna volzet is.

Organisator Sam Mampuys vertelt:

“We hebben dit jaar een paar kleine wijzigingen aan het parcours aangebracht. De deelnemers krijgen nog iets meer onverharde stukken voor de wielen geschoven en de vele supporters bezorgen we nog meer ambiance doordat de finish is verplaatst naar de publiekszone op het basketbalpleintje! De KrugerKross wordt dit jaar muzikaal afgesloten door een optreden van Veston.”

Sfeer verzekerd

Zoals op elke veldrit komen er op de KrugerKross heel wat toeschouwers om mee te genieten van de sfeer. Kras Jeugdwerk zorgt tijdens de cross voor kinderanimatie en in de materiaalzone van ‘De Fietsbroers’ kunnen bezoekers hun fiets laten nakijken. DJ Voltaire, Veston en presentatoren Dempsey en Bart Cannaerts maken het feest compleet.

Praktisch

  • zondag 11 september.
  • Krugerplein, 2140 Borgerhout.
  • Deelnemen aan de wedstrijd vanaf 1 euro (kinderen) of 7 euro (volwassenen).
  • Inschrijven kan op voorhand via de website: www.krugerkross.be. ​ Zondag 11 september ter plaatse of op zaterdag 10 september tussen 16 uur en 18 uur in Bar Leon op het Krugerplein.
  • 13.30 uur: start eerste cross.
  • De toegang tot het evenement is gratis. Voor meer info: www.krugerkross.be

Steve Faes Sport & social media, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

Pers mag de foto's gebruiken voor berichtgeving mits vermelding copyright ©Victoriano Moreno.

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout