Skip to Content
Verborgen schoon en klopgeesten tijdens Open Monumentendag in Borgerhout

Verborgen schoon en klopgeesten tijdens Open Monumentendag in Borgerhout

Persbericht 5/09/2022

Zondag 11 september is het weer Open Monumentendag, ook in Borgerhout. Er is heel wat gratis aanbod in de buurt. Bezoek Borgerhub (het vroegere Vredegerecht), doe een dansje in De Roma, wandel langs opvallende gevels met Verborger Schoon of gluur eens achter de muren van het statige districtshuis op het Moorkensplein.

Erfgoedbeleving op wandelafstand

Leuk genoeg liggen alle deelnemende locaties in Borgerhout op wandel- en fietsafstand. Het is die dag ook marathon in Antwerpen, dus verwacht je aan verkeersdrukte, maar ook heel veel sfeer. De lopers passeren zelfs op het Moorkensplein, dus daar sla je twee vliegen in één klap.

In het districtshuis van Borgerhout kan je rondleidingen met een stadsgids volgen (starten elk half uur) of op je eigen tempo door dit mooie gebouw wandelen. Dat kan zowel via het speelse luisterverhaal De Bode van Borgerhout of door zelf op ontdekking te gaan.

In Borgerhub, het vroegere Vredegerecht, word je ontvangen door de klopgeest van Aldolphus Masquelier. Hij neemt je mee op een theatrale rondleiding door dit bijzondere gebouw. Een vrij bezoek aan het gebouw, de conceptstore en de plant- en koffiebar kan ook natuurlijk.

Bij De Roma kan je de beentjes losgooien op hun T-dansant in de namiddag, want Radio Minerva vult deze historische concert- en filmzaal met dansmuziek. Meteen ook een mooie kans om het nieuwe cultuurseizoen te ontdekken.

Tot slot is er Verborger Schoon, een gloednieuwe audiowandeling in Borgerhout extra muros en een stukje Deurne. Wandel langs opvallende gevels terwijl je luistert naar verhalen van buurtbewoners en leuke weetjes over de architectuur. Deze audiowandeling blijft ook beschikbaar na Open Monumentendag.


​Aïssatou Cissé, districtsschepen voor cultuur, besluit:

​“Borgerhout staat vol prachtige gebouwen met bijzondere verhalen. Tijdens Open Monumentendag komen deze verhalen tot leven en kan je eindelijk eens binnengluren achter al die mooie muren. Ik ben ook erg blij met de nieuwe audiowandeling, die het uniek karakter van Borgerhout extra muros in de verf zet. Want daar vind je nog écht verborgen pareltjes.”

Het volledige aanbod vind je op www.borgerhout.be en www.openmonumentendag.be. Voor de rondleidingen kan je vooraf inschrijven of de dag zelf je kans wagen.


Inne Peeters Cultuurantenne, District Borgerhout
Aïssatou Cissé Districtsschepen voor cultuur, communicatie, mobiliteit, feestelijkheden en dierenwelzijn, District Borgerhout

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout