Volgende editie van Borgerrio gepland op 21 juni 2025

Volgende editie van Borgerrio gepland op 21 juni 2025

Persbericht 12/06/2024

De datum voor de volgende editie van Borgerrio is bekend. Op zaterdag 21 juni 2025 zullen de Turnhoutsebaan en haar zijstraten opnieuw omgetoverd worden tot het kleurrijkste festival van ’t stad. Om voldoende budget te voorzien om de veiligheid en kwaliteit van het festival te garanderen, vindt Borgerrio om de twee jaar plaats. Dit wil zeggen dat er in 2024 geen editie is. ​

Borgerrio is een groots familiefestival in het hartje van Borgerhout intra-muros. In samenwerking met verschillende partners zoals Boho2140, Muziekcentrum Trix en FMDO organiseert het district Borgerhout een feestelijke dag waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. In 2023 vonden maar liefst 32.000 bezoekers hun weg naar de Turnhoutsebaan en omliggende straten.

Tweejaarlijks festival

Dat Borgerrio één groot feest is, is duidelijk. Het festival groeit elk jaar: Borgerrio telt steeds meer partners en meer bezoekers. Veiligheid en kwaliteit blijven voor het district steeds voorop staan. Door de groei van het festival, stijgt ook het prijskaartje om die veiligheid en kwaliteit te blijven garanderen. Om voldoende budget te kunnen blijven voorzien, werd besloten om het evenement tweejaarlijks door te laten gaan. Het district Borgerhout en de partners duiden 21 juni 2025 dan ook al met stip aan in de agenda. Ze hopen dan opnieuw tal van bezoekers en een stralende zon te verwelkomen op de volgende editie van Borgerrio. Iedereen welkom om samen te feesten en genieten!

Kirsten Ramael Jeugdconsulent, District Borgerhout
Aïssatou Cissé Districtsschepen voor cultuur, communicatie, mobiliteit, feestelijkheden en dierenwelzijn, District Borgerhout
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout