Warm Winterfeest in Borgerhout pakt uit met riksja's en inpakbar voor duurzame kerstcadeaus

Warm Winterfeest in Borgerhout pakt uit met riksja's en inpakbar voor duurzame kerstcadeaus

Persbericht 30/11/2022

Na een succesvolle eerste editie, komt de Borgerhoutse middenstand en district Borgerhout met een tweede editie van 'Boho’s Warm Winterfeest’ op 10 en 11 december op 5 verschillende locaties. In BorgerHub op de Turnhoutsebaan, in de Pekfabrik op Kattenberg, De Centers aan de Engelselei, ’t Werkhuys in de Zegelstraat en Plein Magazijn op het Luitenant Naeyaertplein. Twee dagen vol gratis workshops, optredens, kunst, geschenkenmarktjes, kinderanimatie, eten en drinken.

Neem de riksja tussen de 5 locaties

Voor dit eigenzinnig winterweekend slaan een heleboel Borgerhoutse partners de handen in elkaar. Ze puzzelden een creatief programma in elkaar, samen met de winkeliersvereniging BOHO2140. Op die manier vinden bezoekers de origineelste kerstinkopen op de meest verrassende locaties in Borgerhout. Zo kan men de drukte in grote winkelketens vermijden. Tussen de locaties door kan je je laten vervoeren, tegen vrije bijdrage, door een kleurrijke riksja. Dat is een typisch Aziatische fietskar.

Inpakbar en marktjes

Op het programma staat een flinke waslijst aan activiteiten. Zo kunnen muziekliefhebbers vinylplaten uitzoeken in 't Werkhuys. De Pekfabrik laat je kennis maken met ambachtelijke producten en kunst. In Plein Magazijn kan je zelf kaarsen komen gieten voor de feestdagen. In BorgerHub kan je je toekomst laten voorspellen gebaseerd op een Iraanse traditie én kan je de Borgerhoutse Reuskens bezoeken in hun winterslaap. Op zondag zijn alle Centers op de Engelselei open voor een echte kerstmarkt met paardenmolen en eet- en drankkraampjes van onder andere de lokale Borgerhoutse brouwerij Cabardouche bieren. Voor de allerkleinsten zijn er doorheen het weekend circusworkshops, animatiefilm en kindergrime.

Tenslotte zetten de organisatoren zich in voor een duurzame samenleving. Zo zullen er op alle locaties herbruikbare tassen te koop zijn met daarop de slogan 'o% plastiek / 100% Borgerhout'. Als kers op de taart kan je al je unieke en lokale geschenkjes laten inpakken met gerecycleerd materiaal op de inpakbar aan het Vinçotteplein.

Het volledige programma is terug te vinden op: www.borgerhout.be

 

De pers mag de foto's gebruiken mits uitdrukkelijke vermelding copyright: Victoriano Moreno.


Froya Deryckere Ondernemerscoach, BOHO2140
Mariam El Osri Districtsburgemeester. Bevoegd voor wijkoverleg, sport, middenstand, lokale economie, burgerlijke stand, District Borgerhout

 

 

 

 

Over Communicatie Borgerhout

Alles wat bruist, borrelt en bougeert in Borgerhout, vind je hier. Districtsnieuws vers voor de pers.

Borgerhout is één van de 9 districten van stad Antwerpen. In het districtshuis op het Moorkensplein vind je op het gelijkvloers het stadsloket, en op de eerste verdieping de districtsdiensten (sport, cultuur, wijkwerking & participatie, senioren, borgerbouwers, groen & openbaar domein en communicatie). De jeugddienst ontdek je op Spoor Oost aan Noordersingel 40, 2140 Borgerhout. 

In deze newsroom vind je de persberichten die district Borgerhout uitstuurt én een aantal mooie beelden die in ons district genomen zijn. Het staat je vrij deze in je nieuwsberichten over Borgerhout te gebruiken, mits vermelding van copyright.    

Op www.borgerhout.be lees je nog meer nieuws over het district en vind je informatie per beleidsdomein. Volg district Borgerhout ook op sociale media. Klik rechts op de logo's voor FB en IG. 


Communicatie Borgerhout
Moorkensplein 1
2140 Borgerhout